392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Negyven százalékkal drágultak az esküvői költségek tavaly óta – Mutatjuk, miként spórolhatsz több százezer forintot

10perc.hu
2023. 05. 20.
Negyven százalékkal drágultak az esküvői költségek tavaly óta – Mutatjuk, miként spórolhatsz több százezer forintot

Vannak helyek, ahol a díszítést, a komplett dekorációt ingyen kínálják a pároknak, amivel több, mint félmillió forintot spórolhatnak meg.

Hamarosan elkezdődik az esküvői szezon, az idén házasuló pároknak azonban fel kell készülnie arra, hogy a költségek idén mintegy negyven százalékkal nőttek. Egy lagzi eleve nem olcsó mulatság, ám mégis a szerelmespár egyik legfontosabb napja, ezért mindenki szeretne hatalmas kompromisszumok nélkül egy gyönyörű, emlékezetes kézfogót ünnepelni. Szolnokiné Hölle Magdi segítségével próbálunk tanácsokat adni, milyen módszerekkel lehet a párok költségeit csökkenteni.

„Ha egy esküvői helyszín szálloda is egyben és nagy gyakorlata van az esküvők terén, az esküvőszervező költsége megspórolható. Sokan úgy érkeznek, hogy ragaszkodnak az élő virág díszítéshez, mi például rengeteg gyönyörű és élethű selyemvirággal dolgozunk, és sok menyasszony lepődik meg, amikor meglátja, hogy mennyire észrevehetetlen a különbség” – árulta el az újhartyáni Vánkos és Eszcájg hotel és étterem tulajdonosa.

Vannak helyek, ahol a díszítést, a komplett dekorációt ingyen kínálják a pároknak, amivel több, mint félmillió forintot spórolhatnak meg, és az élethű művirágok esetében ráadásul az a veszély sem fenyeget, hogy a nagy melegben kókadozni kezdenek a virágok.

A szakember még több spórolási tippet is ajánlott az esküvőre készülő pároknak. Ha olyan helyszínt választanak, ami közel van az anyakönyvi hivatalhoz, megspórolható az esküvői autó bérlése és díszítése. Ha viszont nem szeretik a hosszú sétát a násznéppel, az anyakönyvvezetőt is a helyszínre lehet hívni.


Rengeteg gyönyörű és élethű selyemvirággal dolgozik a szakértő, és sok menyasszony lepődik meg, amikor meglátja, hogy mennyire észrevehetetlen a különbség      Fotó: Pixabay


Aztán érdemes olyan helyszínt választani, ami megegyezik a pár ízlésével a fotózáshoz is, mert jelentős költséget spórolhatnak meg, ha a helyszínre szervezik a fotózást. Ebben az esetben nem kell külön utazni és a sminket, frizurát még egyszer kifizetni.

Szolnokiné Hölle Magdi  a 10perc.hu kérdésére elmondta, az idei esküvőszezon trendje egyértelműen a letisztult, egyszerű eleganciát képviselő stílus lesz, amelynél a fehér és a bézs színek dominálnak. Az ételek terén a hagyományos magyar konyha és a klasszikus esküvői tálak a legnépszerűbbek.

„Az újházi tyúkhúsleves vagy a májgombóc leves mellé sültes tálakat szoktak kérni, amin egyre inkább szerepet kapnak a rántott- és grill zöldségek is. A laktóz- és glutén érzékeny vendégekre ma már szinte mindenhol ügyelnek. Vendégváró ételek közül még mindig a pogácsa és a rétes a sláger, ám most már a hidegtál is hasonló áron mozog, ezért érdemes végiggondolni lehetséges opcióként” – árulta el a szállodatulajdonos.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek