EUR: 371,06 Ft
USD: 348,05 Ft
CHF: 381,97 Ft
GBP: 429,95 Ft
RON: 74,68 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Ne is próbálj a pesti rakparton autózni! Húsvétkor ismét a gyalogosoké a Margit hídtól az Erzsébet hídig

Belföldi hírek
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Facebook/BKK - Budapesti Közlekedési Központ

A járművek elől lezárt rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján, vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni.

Noha az előző, hasonló kezdeményezés alkalmával a hideg időjárás miatt szinte üresen kongott az autók elől lezárt pesti rakpart, mától ismét megnyílt a rakpart egy szakasza a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt húsvéthétfőn este 11 óráig – holott most sem lesz sokkal melegebb. A gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között használhatják autómentes környezetben a rakpartszakaszt.

Ugyanakkor az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni. A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján, vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni.

A teljes átadásáig a Lánchíd és a kapcsolódó járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, emiatt a megnyitott pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják. Erre a kihelyezett tájékoztatók is figyelmeztetnek.