392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ne is próbálj a pesti rakparton autózni! Húsvétkor ismét a gyalogosoké a Margit hídtól az Erzsébet hídig

10perc.hu
2023. 04. 07.
Ne is próbálj a pesti rakparton autózni! Húsvétkor ismét a gyalogosoké a Margit hídtól az Erzsébet hídig

A járművek elől lezárt rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján, vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni.

Noha az előző, hasonló kezdeményezés alkalmával a hideg időjárás miatt szinte üresen kongott az autók elől lezárt pesti rakpart, mától ismét megnyílt a rakpart egy szakasza a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt húsvéthétfőn este 11 óráig – holott most sem lesz sokkal melegebb. A gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között használhatják autómentes környezetben a rakpartszakaszt.

Ugyanakkor az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni. A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján, vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni.

A teljes átadásáig a Lánchíd és a kapcsolódó járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, emiatt a megnyitott pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják. Erre a kihelyezett tájékoztatók is figyelmeztetnek.

Főkép forrása:
Facebook/BKK - Budapesti Közlekedési Központ
Címkék:
#Húsvét

További cikkek