EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Navalnijt őrizetbe vették Moszkvában

Nagyvilág
10perc/MTI
2 éve
Kiemelt kép: instagram

Az orosz ellenzéki politikust a rendőrök vasárnap este a seremetyjevói repülőtér útlevél-ellenőrzéséről vitték el és a bíróság ítéletéig őrizetben marad.

Alekszej Navalnij Berlinből érkezett haza, ahol azt követően kezelték kórházban, hogy augusztusban több nyugati laboratórium megállapítása szerint Oroszországban megmérgezték. A Kreml tagadta, hogy köze lett volna az incidenshez.

Az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) kedden keresetet nyújtott be egy moszkvai bíróságon, amelyben kezdeményezte az úgynevezett Yves Rocher-ügyben – 30 millió rubeles csalás és pénzmosás – a vád szerint mintegy kárt okoztak Navalnijra kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés letöltendővé változtatását. A FSZIN vasárnap este közölte, hogy a politikus a bíróság ítéletéig őrizetben marad.


Az orosz ellenzéki politikust a rendőrök vasárnap este a seremetyjevói repülőtér útlevél-ellenőrzéséről vitték el   Fotó: rosbalt.ru


„Sosem volt számomra kérdés, hogy hazatérek. Ez az otthonom, és nem félek semmitől. Nagyon boldog vagyok, és higgye el mindenki, öt hónap óta ez a legboldogabb nap az életemben” – jelentette ki a rosbalt.ru kérdésére az ellenzéki képviselő.