392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Navalnijt őrizetbe vették Moszkvában

10perc/MTI
2021. 01. 17.
Navalnijt őrizetbe vették Moszkvában

Az orosz ellenzéki politikust a rendőrök vasárnap este a seremetyjevói repülőtér útlevél-ellenőrzéséről vitték el és a bíróság ítéletéig őrizetben marad.

Alekszej Navalnij Berlinből érkezett haza, ahol azt követően kezelték kórházban, hogy augusztusban több nyugati laboratórium megállapítása szerint Oroszországban megmérgezték. A Kreml tagadta, hogy köze lett volna az incidenshez.

Az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) kedden keresetet nyújtott be egy moszkvai bíróságon, amelyben kezdeményezte az úgynevezett Yves Rocher-ügyben – 30 millió rubeles csalás és pénzmosás – a vád szerint mintegy kárt okoztak Navalnijra kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés letöltendővé változtatását. A FSZIN vasárnap este közölte, hogy a politikus a bíróság ítéletéig őrizetben marad.



„Sosem volt számomra kérdés, hogy hazatérek. Ez az otthonom, és nem félek semmitől. Nagyon boldog vagyok, és higgye el mindenki, öt hónap óta ez a legboldogabb nap az életemben” – jelentette ki a rosbalt.ru kérdésére az ellenzéki képviselő.

Főkép forrása:
instagram

További cikkek