393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Navalnij fájdalmakra panaszkodik, a hatóságok szerint az állapota kielégítő

10perc.hu
2021. 03. 27.
Navalnij fájdalmakra panaszkodik, a hatóságok szerint az állapota kielégítő

Egymásnak ellentmondó információk látnak napvilágot a börtönbüntetését töltő orosz ellenzéki politikus egészségi állapotáról, míg a Kreml nem is reagál Alekszej Navalnij feleségének kegyelmi kérvényére.

Nagyon úgy tűnik, amíg életben lesz Alekszej Navalnij, minden percben forrni fog körülötte a levegő Oroszországban. A jogerős börtönbüntetését töltő ellenzéki politikussal kapcsolatban most éppen az egészségi állapota borzolja a kedélyeket. Amíg az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) Vlagyimir megyei parancsnoksága stabilnak és kielégítőnek tartja az orvosi vizsgálatok alapján Navalnij állapotát, addig a politikus ügyvédjei szerint Navalnij erős fájdalmat érez a hátában és a jobb lábszárában, és a jobb lábát gyakorlatilag nem tudja használni.



Olga Mihajlova és Vagyim Kobzev, akik csütörtökön felkereshették ügyfelét, az ellenzéki sajtónak kijelentette, hogy védencük nem kapott megfelelő orvosi kezelést a fájdalmaira. Navalnij azt követelte, hogy egy általa kiválasztott szakember, Alekszej Barinov vizsgálhassa meg, aki behozza számára a szükséges gyógyszereket is. Navalnij „kívánságlistáján” az is szerepel, hogy Alekszandr Kalasnyikov, a FSZIN igazgatója, valamint Igor Krasznov főügyész szüntesse meg az ellene alkalmazott "kínzási módszereket", azaz az őrök éjszaka ne ébresszék fel óránként.



Több mint 150 kulturális, közéleti és médiaszemélyiség a FSZIN igazgatójának, a főügyésznek és Tatyjana Moszkalkova emberi jogi biztosnak írott levélben normális életkörülmények megteremtését követelte a börtönben Navalnij számára, és felhívta a figyelmet arra, hogy a fogoly nem kap rehabilitációs kezelést a megmérgezése után. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a Kreml nem kíséri figyelemmel Navalnij egészségi állapotát, sőt, arra sem reagálnak, hogy a politikus felesége Julija Navalnaja férje azonnali szabadon bocsátását követeli annak egészségi állapota miatt.

Főkép forrása:
rosbalt.ru

További cikkek