EUR: 369,28 Ft
USD: 343,07 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,28 Ft
RON: 74,51 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Napsütésben fagyunk meg

Életmód
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

A hétvégén szinte felhőt sem látunk, ám ez csalóka, hiszen még napközben is fagypont alatti hidegre kell készülni, néhol a hajnali órákban mínusz 20 fokot is mérhetnek.

Maximum annyi örömünk lesz a hétvégén, hogy nem ázunk el, ugyanis rengeteg napsütés várható, igaz, cserébe a hőmérő higanyszála egyszer sem megy nulla fok fölé – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Szombaton az ország nagy részén többórás napsütés várható, ám itt-ott befelhősödhet, és előfordulhat hózápor. Sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon időnként erős lökések kísérik az északi, északnyugati szelet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 14 és mínusz 8 fok között valószínű, a maximumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 1 fok között alakul.

Vasárnapra napközben több órára kisüt a nap, de főként a keleti országrészben erősebben felhős körzetek is lehetnek. Sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik az északi, északnyugati szél. A leghidegebb órákban általában mínusz 12 és mínusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, a nappali maximum mínusz 5 és plusz 3 fok között várható.