392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Nagynénje után a 17 éves Viktória is elnyerte az Anna-bál szépe címet

10perc.hu
2022. 07. 24.
Nagynénje után a 17 éves Viktória is elnyerte az Anna-bál szépe címet

Elsőbálozó lányok lettek a balatonfüredi Anna-bál szépei, Kemecsei Anna Viktória udvarhölgyei Zelena Nóra és Janovszki Csenge lettek.

A 85 ezer forintos jegyek szinte napok alatt elkeltek az idei 197. Anna-bálra. A vendégek elé 3300 darabos, mintegy száztíz millió forint összértékű, az 1930-as évekig visszanyúló Apponyi motívumokkal díszített szerviz került.

Ahogy eddig hagyományosan mindig idén is a báli közönség szavazta meg a 15 legszebb lányt, akik közül a Horgas Eszter fuvolaművész, Kocsis Korinna, korábbi Anna-bál szépe, V. Kulcsár Ildikó újságíró, és Schiffer Miklós divatszakértő, Ókovács Szilveszter az Operaház igazgatója és Gömbös Lóránd üzletember alkotta zsűri választotta ki a bál szépét és udvarhölgyeit.

Mondhatnánk, hogy a vér nem vált vízzé, vagy azt, hogy a 17 esztendős Kemecsei Anna Viktória „csak” folytatta a családi hagyományokat a 197. Anna-Bálon. Ugyanis a Szent László Gimnázium tanulója lett a balatonfüredi társasági esemény szépe, ugyanúgy, mint ahogy korábban már a nagynénje is.



„Elérzékenyültem, amikor meghallottam a nevemet, még most is remegek az örömtől. A családban sokat beszéltünk a bálról, tervezgettük, hogy egyszer eljövünk. Boldog vagyok” – mondta az annabal.hu kérdésére a bál szépe.

Az első udvarhölgy a 19 éves miskolci Zelena Zóra – a szüleitől kapta ajándékba a belépőt –, a második udvarhölgy pedig a 17 esztendős Janovszki Csenge lett, aki a Komáromhoz közeli Nagyigmándról érkezett, és szereti a népzenét, sőt népi énekesnek készül.



Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Balatonfüreden, a Horváth-házban, Szentgyörgyi Horváth Fülöp János fogadójában a házigazda leányának tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg leendő férjével, Kiss Ernő huszár főhadnaggyal, aki később az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok-vértanúja lett.

Emlékére 2003 óta minden évben átadják az őt ábrázoló herendi porcelán huszárszobrot egy olyan embernek, aki sokat tett és tesz Balatonfüred kultúrájáért és szellemi életéért. Idén ezt a díjat Eperjes Károly színművész vette át.

Főkép forrása:
annabal.hu

További cikkek