393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Moszkva már Kijev bombázását is tagadja, míg a lengyel Przewodóra orosz támadó és ukrán légvédelmi rakéta zuhant

10perc.hu
2022. 11. 16.
Moszkva már Kijev bombázását is tagadja, míg a lengyel Przewodóra orosz támadó és ukrán légvédelmi rakéta zuhant

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerint a nagy pontosságú csapások csak ukrán területen lévő célpontok ellen történtek, 35 kilométernél nem közelebb az ukrán-lengyel határhoz.

Döbbenetes fejlemények következtek be az orosz-ukrán háború keddi napjával kapcsolatban, amikor Oroszország legalább száz rakétát lőtt ki ukrán városokra és azok energetikai létesítményeire, illetve két rakéta csapódott be a lengyel Przewodó városka gabonatárolójába, aminek következtében két ember meghalt. Mára sok minden megváltozott.

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője bejelentette, az orosz fegyveres erők nagy hatótávolságú, légi és tengeri indítású precíziós fegyverekkel kedden Ukrajna katonai vezetési rendszerére és a kapcsolódó energetikai létesítményekre nagy erejű csapásokat mértek. Ezek a rakétatámadások sem Lengyelországot, sem Kijevet nem érintették.


A helyi lakosok szerint a célpont a határ ukrán oldalán lévő Bełz városán átvezető vasútvonal lehetett    Fotó: TRT


A tábornok hozzátette, a csapások elérték céljukat, és minden kilőtt rakéta eltalálta célpontját. „Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a nagy pontosságú csapások csak ukrán területen lévő célpontok ellen történtek, 35 kilométernél nem közelebb az ukrán-lengyel határhoz" – közölte Igor Konasenkov.

Nos, mielőtt hirtelen igazmondással „vádolnánk meg” az orosz felet, azért nézzünk meg néhány tényt. A NEXTA Twitter-oldalán látható az a videó, hogy Kijev belvárosában lévő Pecserszk kerületben két lakóépületet találtak el rakéták, amelynek következtében egy ember meghalt, többen megsérültek.



Ráadásul tegnap az orosz védelmi minisztériuma még azt állította, hogy az ukrán-lengyel államhatár közelében lévő célpontok ellen orosz megsemmisítő eszközökkel nem hajtottak végre csapást.


A belga védelmi miniszterasszony szerint orosz rakéták darabjai és egy ukrán elfogó rakéta maradványai csapódtak be a lengyel kisvárosba    Fotó: Twitter/Ludivine Dedonder


A lengyel napilap, a Wyborcza arról ír, a helyiek arról számoltak be, hogy két rakéta hangját hallották. A lakosok nem kételkednek abban, hogy orosz rakéták csapódtak be, szerintük a célpont a határ ukrán oldalán lévő Bełz városán átvezető vasútvonal lehetett. Ez egyenes vonalban 10 kilométerre van Przewodowótól.

Ugyanakkor mára az is kiderült, hogy a határmenti lengyel kisvárosra orosz rakéták darabjai és egy ukrán elfogó rakéta maradványai csapódtak be, amiknek maradványait megtalálták Lengyelországban. Mindezt Ludivine Dedonder belga védelmi miniszter hozta nyilvánosságra közösségi oldalán, hozzátéve, a lengyelországi becsapódás az ukrán légvédelem tevékenységnek következménye.

Főkép forrása:
Twitter/Nexta

További cikkek