393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Moszkva bekeményít, mindenképpen folytatja a háborút

10perc.hu
2022. 12. 22.
Moszkva bekeményít, mindenképpen folytatja a háborút

Az orosz fegyveres erők folytatják a „különleges hadműveletet”, a legfőbb főparancsnok, Vlagyimir Putyin által meghatározott összes feladat végrehajtása érdekében.

Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök – mintegy válaszul Volodimir Zelenszkij washingtoni tárgyalásaira és az újabb amerikai fegyverszállításokra – bejelentette, Oroszország folytatja a "különleges hadműveletet" a Nyugat Ukrajnának nyújtott masszív támogatása ellenére. Az orosz hadsereg pedig fő erőfeszítéseit a Donyecki Népköztársaság "felszabadításának" befejezésére összpontosítja.

Geraszimov szerint az orosz fegyveres erők folytatják a különleges hadműveletet, a legfőbb főparancsnok, Vlagyimir Putyin által meghatározott összes feladat végrehajtása érdekében. A hadseregtábornok a harcokat az elkeseredett jelzővel minősítette, és azzal vádolta meg Kijevet, hogy "terrorista módszereket" alkalmaz a harcban, a zaporizzsjai atomerőmű bombázásával pedig "nukleáris terrorista taktikához" folyamodik.


Nem lesz egyhamar béke Ukrajnában    Fotó: Freepik


Az orosz vezérkari főnök azzal vádolta meg az Egyesült Államokat és szövetségeseit, hogy "a konfliktus elhúzódó jellegűvé tétele" érdekében fokozzák az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást. Azt mondta, hogy a Kijevnek nyújtott külföldi pénzügyi támogatás már csaknem eléri a 100 milliárd dollárt.

Főkép forrása:
rosbalt.ru

További cikkek