393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Miután kiborult a bili a kómában fekvő Gálvölgyi János ügyében, hirtelen a rendőrség nyomozni, Pintér Sándor vizsgálódni kezd

10perc.hu
2023. 05. 13.
Miután kiborult a bili a kómában fekvő Gálvölgyi János ügyében, hirtelen a rendőrség nyomozni, Pintér Sándor vizsgálódni kezd

A hatóság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, míg a belügyminiszter a segélyhívások kezelésének ellenőrzését rendelte el.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Gálvölgyi Jánoshoz mentőt kellett hívni, a lánya beszámolója szerint azonban nem érkeztek ki időben, ezért autóval kellett bevinni a színészt a kórházba. Az üggyel kapcsolatban a mentőszolgálat és a rendőrség is vizsgálatot indított azóta.

Amint arról a 10perc.hu beszámolt, az Országos Mentőszolgálat vizsgálata megállapította, hogy a segélyhívást fogadó mentésirányító rosszul döntött, amikor a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta, ennek következtében nem történt meg a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsi azonnali kiküldése.

És innen egy vizsgálati lavina indult el. Nyomozást indított a rendőrség azután, hogy Gálvölgyi János szerdán rosszul lett, ám nem érkezett meg hozzá a mentő – tudta meg a Magyar Nemzet. Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen Gálvölgyi János rosszulléte ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).


Gálvölgyi János továbbra is lélegeztetőgépen, mélyaltatásban van    Fotó: RTL


A Népszava információ szerint a belügyminiszter elrendelte a segélyhívások kezelésének visszamenőleges ellenőrzését. Samu Attila, a Belügyminisztérium sajtófőnöke elmondta a lapnak, hogy Pintér Sándor belügyminiszter is vizsgálatot fog indítani a mentőszolgálattal kapcsolatban.

Arra szólította fel a tárca belső ellenőrzési főosztályát, hogy visszamenőleg is nézzék át a központi mentő irányító csoporthoz érkező hívások esetlapjait, és mondják meg, hogy szükséges-e a dolgozókat tovább képezni.

Főkép forrása:
Facebook/OMSZ
Címkék:
#Rendőrség

További cikkek