393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Mit vehet fel egy 30 feletti hölgy?

10perc.hu
2021. 01. 04.

Tényleg tiltólistás lenne a harmadik x felett a feliratos póló, a miniszoknya, a szaggatott farmer, az overáll, a csillogó vagy túlságosan kivágott darabok?

Nem kell a hölgyeknek azt hinniük, hogy egy bizonyos életkor felett bezáródik számukra a divat világa. Corata Mónika divattervező egyenesen azt tanácsolja, hogy ne az életkorunk és a külvilág elvárásai alapján alakítsuk ki a ruhatárunkat.

„A nőiesség és a stílusosság egyáltalán nem függ attól, hogy valaki hány éves, éppen ezért hatalmas butaságnak tartom a 30 felettiek öltözködésről szóló tiltólistákat. Nagyon fontos, hogy csak olyan ruhadarabokat viseljünk, amelyekben jól érezzük magunkat. Még a legdivatosabb összeállításokban is mindenkiről azonnal lesüt, ha idegen számára az öltözete. A tanácsom, hogy ne az elvárásokat és a divatot, hanem az egyéniségünket kövessük és hallgassunk a magérzéseinkre” – jelentette ki a divattervező.


Ne az életkorunk és a külvilág elvárásai alapján alakítsuk ki a ruhatárunkat     Fotó: freepik.com



A szakember szerint szintén lényeges, hogy a középkorú hölgyek adottságaiknak megfelelő ruhákat hordjanak. A divattervező úgy véli, teljesen mindegy, hogy hány éves az ember, mindig érdemes a legesztétikusabb részleteket kiemelni. Például ha valaki büszke a lábaira, akkor miért ne mutathatná meg akár 30, 40, 50… felett is? Ugyanakkor, ha már felszaladt néhány kiló, szükség van egy kis rafinériára. Ilyenkor már nem tanácsos a testhez feszülő ruhákat választani, helyette a kicsit lazább, sportosabb darabokat javasol.

Ugyanakkor egyértelműen úgy gondolja Corata Mónika, ha egyvalamit ki lehetne iktatni a nők gardróbjából, az szerinte egyértelműen a cicanadrág lenne. A leggings-ek az esetek legkisebb részében állnak jól a viselőiknek. Ez az a ruhadarab, ami megmutat mindent, így igazán tökéletes alak kell a viseléséhez.


A harmadik iksz után még inkább előtérbe kerül a praktikusság, ha a ruhatárunkról van szó      Fotó: freepik.com



Az évek múlásával mindenki ízlése változik, az viszont egyáltalán nem igaz, hogy bizonyos kor felett le kellene mondani a különleges, divatos vagy éppen színes darabokról. Sőt! A kor előrehaladtával érdemes színesebben öltözködni egy kicsit. Az adott hölgy a hozzá, az egyéniségéhez leginkább illő színskála összeállításában bátran válasszon magának ruhát, de ha bizonytalan a döntésében, forduljon öltözködési szakemberhez.

A harmadik iksz után még inkább előtérbe kerül a praktikusság, ha a ruhatárunkról van szó. Ebben a korban már sokan nevelnek gyereket és dolgoznak egyszerre, így olyan darabokat részesítenek előnyben, amiben elmehetnek dolgozni egy irodába, de a játszótéren is kényelmes.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek