EUR: 388,21 Ft
USD: 361,93 Ft
CHF: 394,09 Ft
GBP: 442,03 Ft
RON: 78,81 Ft
RSD: 3,31 Ft

Mai névnap:

Mit akart ezzel Orbán Viktor? Megint nyilvánosan tüntetett Zelenszkij ellen…

Nagyvilág
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Twitter/Peter Murphy

Az összes uniós vezető tapsolt és mosolygott, csak a magyar miniszterelnök nem, amikor az ukrán elnök megjelent a brüsszeli csoportképhez.

Úgy tűnik, ismét elvárás volt a magyar miniszterelnökkel szemben, hogy ellenségesen viselkedjen Volodimir Zelenszkijjel szemben. Nem elég, hogy még a brüsszeli találkozó előtt Orbán Viktor a Twitteren kiírta: "Fontos uniós csúcstalálkozó ma Zelenszkij ukrán elnökkel. Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt Ukrajnának. Támogatjuk az azonnali tűzszünetet annak érdekében, hogy megelőzzük további emberéletek elvesztését. Magyarország a béketáborba tartozik!"


Az Euronews felvételén az is tökéletesen látszik, hogy amikor Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megérkezik az uniós csúcs előtt a csoportkép elkészítéséhez, az összes uniós vezető tapssal köszönti az oroszokkal háborúban álló ország vezetőjét. Kivéve a magyar miniszterelnököt, aki egyikre sem volt hajlandó. Zelenszkij ezután pont az Orbán Viktor előtt neki fenntartott helyre állt be, majd a politikusok - szintén a magyar miniszterelnök kivételével - széles mosollyal néztek bele a kamerába.