392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Mindenkit kiosztott Orbán Viktor – Bident, Brüsszelt, Sorost, a NATO-t, az ellenzéket –, csak Putyinról feledkezett meg

10perc.hu
2023. 02. 18.
Mindenkit kiosztott Orbán Viktor – Bident, Brüsszelt, Sorost, a NATO-t, az ellenzéket –, csak Putyinról feledkezett meg

Megtartotta immáron hagyományosnak tartott évértékelő beszédét a magyar miniszterelnök a Várkert Bazárban, ami a kormány vállveregetésén kívül igencsak oroszbarátra sikeredett.

Immár klasszikusnak mondható évértékelő beszédet mondott ma délután Orbán Viktor a zsúfolásig megtelt Várkert Bazárban. Sem a helyszín, sem pedig maga a beszéd nem okozott senki számára meglepetést, maximum az, hogy a miniszterelnök ennyire nyíltan Vlagyimir Putyin mellett tette le a voksot. Sőt, olyan ember számára, aki nincs tisztában azzal, hogy Magyarország mely szövetségeknek a tagja, azt jelenthette ez a beszéd, mintha hazánk az Európai Unió és a NATO legádázabb ellensége lenne.

De nézzük, mire is alapozzuk mindezt. Mielőtt rátérnénk erre, idézzük fel sorban Orbán Viktor belpolitikai állásfoglalását, aminek az a lényege: a kormány mindent jól csinál, míg az ellenzék ennek pont az ellentéte. Egymillió ember állt munkába, soha nem dolgoztak ennyien Magyarországon - jelentette ki a miniszterelnök, majd hozzátette a magyar gazdaság háromszorosára növekedett, és már a minimálbér is nagyobb, mint az átlagbér volt a szocialisták alatt.

A kormányfő szerint "Brüsszelt megvető bátorsággal" újjászervezték a magyar államot, és az akadékoskodókat félretolva – mindenkit, aki nem ért velük egyet – felépítettek egy új magyar gazdaságot is, amelyben mindenki esélyt kapott, hogy megtalálja a maga számítását. „Fáradságos tíz év volt, izzadtunk is rendesen, térd, könyök lehorzsolva, vízhólyag is akadt jó néhány, de úgy éreztük, megérte" - mondta a miniszterelnök.

Marad a családpolitika, marad a munkaalapú gazdaság, marad a nyugdíjasokkal kötött megállapodás és vele a tizenharmadik havi nyugdíj, és marad a rezsivédelem is. A magyar kézbe vett stratégiai ágazatokat, a bankszektort, az energiaszektort, a médiaipart a kormány magyar kézben tudja tartani, sőt a távközlési és infokommunikációs területet is "visszamagyarosítják".


Az, aki nincs tisztában azzal, hogy Magyarország mely szövetségeknek a tagja, az azt hihette, mintha hazánk az Európai Unió és a NATO legádázabb ellensége lenne    Fotó: miniszterelnok.hu


A rendszerváltás óta eltelt 32 évből a legnehezebbnek ítélte a 2022-es évet Orbán Viktor, aki innentől kezdve mindenkit kiosztott – Bident, Brüsszelt, Sorost, a NATO-t, az ellenzéket –, aki a szövetségesi rendszer alapján az országnak partnere kéne, hogy legyen, csak Vlagyimir Putyinról feledkezett meg.

A világ nem a helyes útra tért vissza, hanem átlépett a háború éveibe. Ráadásul a Nyugat a szankciókkal belépett a háborúba. Azt, hogy a választási ígéreteikből szinte semmit sem tudott valóra váltani, pont erre fogta a kormányfő. Jött a szokásos lózung, a lassan már állandósult migráció mellett két új ellenség, veszély leselkedik ránk: a háború és az infláció.

„Ha Magyarországot meg akarjuk óvni, ha békés életet akarunk magunknak, csak egyetlen választásunk marad, az orosz-ukrán háborúból ki kell maradni. De vajon helyes-e, erkölcsileg rendben lévő-e kimaradnunk a háborúból. Helyes, sőt egyedül ez a helyes” – jelentette ki Orbán Viktor.

„A tavalyi választásokon az egész baloldal összefogott a kormánypártok ellen, Brüsszel megpróbálta kiszárítani a kincstárat, Gyuri bácsiék pedig begurítottak ide Amerikából négymilliárd forintnyi dollárt, hogy legyen az elvtársaiknak mivel lövöldözni ránk. Pórul jártak, ezt megint elkalibrálták... Nem kicsit, nagyon” - szúrt oda politikai ellenfeleinek a miniszterelnök.


Marad az élelmiszer-árstop és a kamatstop, május 1-jével buszra és vasútra egyaránt érvényes havi országbérletet és vármegyebérletet vezetnek be      Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd


Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban egy szót sem említett arról, hogy ugyan ki miatt robbant ki – majdnem egy éve, 2022. február 24-én rohanta le Oroszország Ukrajnát –, de újfent elmondta a mi békepárti és a többiek háborúpárti álláspontja a különbségeket hozza felszínre. Annyit hozzátett, abban nincs vita, hogy Oroszország ne jelentsen fenyegetést Európára, és legyen Oroszország és Magyarország között kellően széles és mély terület, egy szuverén Ukrajna.

Szintén elhallgatta, hogy a béketárgyalások azért nem jöhetnek létre, mert Moszkva tapodtat sem enged Putyin háborús célkitűzéseiből és az ukrán területek elfoglalásából. Egyre csak ismételgette, azonnali tűzszünettel és béketárgyalásokkal lehet életeket megmenteni, a tengernyi szenvedés hullámait lecsendesíteni.

Miután azt azért elismerte, hogy a NATO-tagság létfontosságú Magyarország számára, azonnal kioktatta a teljes észak-atlanti szövetséget. „A NATO védelmi szövetség, és nem háborús szövetség, háborús koalíció. A NATO-tagság a közös védekezésen túl semmilyen kötelességet nem jelent, és a tagállamok nem is várhatják el egymástól, hogy valamiféle közös hadicél érdekében együtt támadjanak meg egy harmadik országot” – mondta Orbán.

Miközben Munkácson levetetik a magyar jelképeket, leváltják a magyar vezetőket az iskoláink éléről, sokan halnak hősi halált a frontvonalban. A kárpátaljai magyar kisebbség nem ezt érdemli - szögezte le a miniszterelnök. Majd dörgedelmesen hozzátette: „Több tiszteletet a magyaroknak Munkácson, Kijevben, Brüsszelben és Washingtonban!"


Egyre durvább és kíméletlenebb hangnemre számít Magyarországgal szemben, és Orbán szerint fel kell készülni provokációkra, sértegetésekre, fenyegetésekre és zsarolásokra. Például Joe Biden amerikai elnök a jó barát helyett "egy présembert, press mant" küldött nagykövetnek, hogy bármi áron, de préselje bele a magyarokat a háborús táborba, préseljen ki belőlük egy csatlakozó nyilatkozatot. „Nehogy a következő egy Puccs(ini) legyen” – ironizált a kormányfő.

Kitart amellett is, hogy a bajt Brüsszel szabadította ránk az energiahordozókra kivetett szankciókkal, a betegség neve szankciós infláció, a vírus pedig a brüsszeli szankció, amely Orbán szerint négyezer milliárd forintot vettek ki a magyarok zsebéből 2022-ben. Ennyivel többet költöttek a magyar vállalatok, az állam és a családok a szankciók miatt csak energiára Magyarországon. És Brüsszelből segítség helyett csak újabb szankciók jönnek.

Bejelentette, az élelmiszer-árstop addig marad, amíg a kormány az inflációt csökkenő pályára nem tudja állítani. Ugyancsak marad a kamatstop, valamint május 1-jével buszra és vasútra egyaránt érvényes havi országbérletet és vármegyebérletet vezetnek be. A vármegyebérlet 9450 forintba, a havi országbérlet 18 900 forintba kerül majd.

Beszéde végén kitért az egész országot megrázó esetre – egy 39 éves férfi pedagógiai asszisztens (nem pedagógus – a szerk.) szexuális viszonyt folytat egy 15 éves fiúval –, és közölte, a pedofíliára nincs bocsánat, a gyerek szent és sérthetetlen, a felnőtteknek meg az a dolguk, hogy a gyerekeket bármi áron megvédjék.

„Nem érdekel bennünket, hogy megbolondult a világ, nem érdekel bennünket, hogy miféle visszataszító hóbortoknak hódolnak egyesek, nem érdekel bennünket, hogy Brüsszel mivel mentegeti, magyarázza a megmagyarázhatatlant. Ez itt Magyarország, és itt kell lennie Európa legszigorúbb gyermekvédelmi rendszerének!” – zárta az idei évértékelőjét a miniszterelnök.

Főkép forrása:
MTI/Koszticsák Szilárd

További cikkek