393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Mick Schumacher megnyerte a 2020-as F2-es bajnokságot!

10perc.hu
2020. 12. 06.
Mick Schumacher megnyerte a 2020-as F2-es bajnokságot!

A vér nem vált vízzé, és a hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher fia édesapjához méltó méltó módon, megérdemelten mutatkozhat be jövőre az F1-ben.

Sokan mondták azt, hogy tehetséges ugyan, de igazából az édesapja neve miatt kerül majd be az autóversenyzés csúcsát jelentő Forma-1-es sorozatba. Nos, a sportág legendájának, a hétszeres világbajnok Michael Schumachernek a fia elbírta a rá nehezedő nyomást, és az összes utánpótlás bajnokságban bizonyította, nem a neve, hanem a tudása miatt lépheti át 2021-ben az F1 kapuját a Haas versenyzőjeként.

Ráadásul immár az F2 bajnokaként! Ugyanis a kis Schumi – ahogy sokan nevezik – lépésről lépésre haladva előbb a gokartban bizonyított, amikor 2013-ban összetett dobogón végzett a német ADAC bajnokságban, illetve az FIA szuperkupáján, majd 2014-ben bemutatkozott az F4-ben, majd egy évre rá már több futamgyőzelmet aratott az olasz és a német bajnokságban, míg 2016-ban az ázsiai MRF Challenge-ben F3-as autót vezetve lett összetettben a harmadik. 2017 áprilisában debütált az FIA Formula–3-as Európa-bajnokságában, és ahogy mindig, az első éve a tanulásra ment, míg 2018-ban hét rajtelsőséggel, nyolc futamgyőzelemmel, összesen pedig 14 dobogós helyezéssel végül a sorozat Európa-bajnoka lett.



A Ferrari fiókcsapata, a Prema leszerződtette Mick Schumachert, aki első F2-es évében nyert egy futamot – éppen itt a Hungaroringen –, de összetettben szokása szerint hátrébb végzett, a 12. helyen, viszont egyfolytában tanult és tanult. És a szorgalmának meg lett az eredménye, hiszen idén 3 futamgyőzelemmel és 10 dobogós helyezéssel felért a csúcsra, azaz az F2-ben is megnyerte a bajnokságot összetettben. Jövőre jöhet az F1-es bemutatkozás, bár nem kizárt, hogy már az idei szezonzárón beülhet a Haas autójába, hiszen az egy hete horrorbalesetet szenvedett francia Romain Grosjean bejelentette, nem vesz részt az Abu-Dzabi Nagydíjon.

„Az emberek arra fognak emlékezni, bajnok lettem-e, vagy sem. Mostantól már csak az F1-re kell koncentrálnom, de most még csordultig vagyok érzelmekkel. Nem igazán fogtam még fel, mi történt velem, hogy milyen bajnoknak lenni. Pár napra biztos szükségem van még. Boldog vagyok, és hálás a csapatnak” – jelentette ki Mick Schumacher, akinek csapata, a Prema a konstruktőrök között szerezte meg a bajnoki címet.

Főkép forrása:
facebook/mick schumacher

További cikkek