394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Messi beperli a szerződését nyilvánosságra hozó lapot

10perc.hu
2021. 02. 01.

Az argentin világklasszis és klubja, az FC Barcelona bírósági úton akar elégtételt kapni azért, mert az El Mundo az érintettek engedélye nélkül közkinccsé tette a két fél közötti, 2017-ben kötött, csillagászati összegről szóló szerződését.

Noha Lionel Messi az Athletic Bilbao ellen vasárnap 2-1-re megnyert bajnoki mérkőzésen megszerezte 650. gólját is az FC Barcelona színeiben – szabadrúgásból érte el a pazar találatot –, mégsem tudott igazán erre koncentrálni. Ugyanis az El Mundo nyilvánosságra hozta a világsztár és a katalán klub között 2017-ben kötött, csillagászati összegről szóló szerződést, mégpedig úgy, hogy egyik féllel sem egyeztetett erről. A katalán klub közleményben cáfolta, hogy köze lenne "a felek közötti titoktartás elvén alapuló" adatok nyilvánosságra kerüléséhez.

A kontraktus az El Mundo anyaga szerint négy évre szól, és idényenként 138 millió euróval (48 milliárd forint) gazdagíthatja a játékost. Ez minden idők legmagasabb fizetése, amelyet sportoló kapott. A madridi lap emlékeztetett arra, hogy a 33 éves csatár 510 milliót már megkapott, mai írásában pedig "a hűségre vonatkozó záradékot" ismertette, amely arra kötelezi a katalán klubot, hogy július 15-én, két héttel Messi jelenlegi szerződésének lejárta után csaknem 39 millió eurót fizessen az argentin futballistának.

Főkép forrása:
facebook

További cikkek