EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Messi beperli a szerződését nyilvánosságra hozó lapot

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: facebook

Az argentin világklasszis és klubja, az FC Barcelona bírósági úton akar elégtételt kapni azért, mert az El Mundo az érintettek engedélye nélkül közkinccsé tette a két fél közötti, 2017-ben kötött, csillagászati összegről szóló szerződését.

Noha Lionel Messi az Athletic Bilbao ellen vasárnap 2-1-re megnyert bajnoki mérkőzésen megszerezte 650. gólját is az FC Barcelona színeiben – szabadrúgásból érte el a pazar találatot –, mégsem tudott igazán erre koncentrálni. Ugyanis az El Mundo nyilvánosságra hozta a világsztár és a katalán klub között 2017-ben kötött, csillagászati összegről szóló szerződést, mégpedig úgy, hogy egyik féllel sem egyeztetett erről. A katalán klub közleményben cáfolta, hogy köze lenne "a felek közötti titoktartás elvén alapuló" adatok nyilvánosságra kerüléséhez.

A kontraktus az El Mundo anyaga szerint négy évre szól, és idényenként 138 millió euróval (48 milliárd forint) gazdagíthatja a játékost. Ez minden idők legmagasabb fizetése, amelyet sportoló kapott. A madridi lap emlékeztetett arra, hogy a 33 éves csatár 510 milliót már megkapott, mai írásában pedig "a hűségre vonatkozó záradékot" ismertette, amely arra kötelezi a katalán klubot, hogy július 15-én, két héttel Messi jelenlegi szerződésének lejárta után csaknem 39 millió eurót fizessen az argentin futballistának.