393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Mélyhűtős trükkök, megtakarított idő

10perc.hu
2021. 01. 30.

Sokan azért nem szeretnek semmit lefagyasztani, mert utána sokáig tart, amíg felenged, így a konyhában eltöltött idő megnő.

Sokan megtapasztalták azt, ha időben nem veszik ki a mélyhűtőből a főzéshez való lefagyasztott ételeket, akkor bizony órákig állhatnak a konyhában azért, hogy minden hozzávaló a főzéshez megfelelő állapotba kerüljön. Ám nem szükséges ennyi időt elpazarolni minderre, a bien.hu segítségével most beavatjuk olvasóinkat abba, néhány trükk segítségével miként lehet egy kicsit egyszerűbbé tenni az egész folyamatot.


A zöldségek a mélyhűtőből elővéve bármikor élvezettel fogyaszthatók, az ízüket egyáltalán nem veszítik el   Fotó: freepik.com


Figyelem! A nyers csirkemellet fagyasztva is meg lehet sütni, csak egy kicsit tovább tart, hiszen a sütőben csak egy idő után enged fel magától a hús. Ha a levesről van szó… Ha már rászánja magát valaki, akkor készítsen annyit, hogy későbbre le is tudjon fagyasztani belőle. Nagyon jól jön egy finom, meleg leves, főleg a hidegebb időben, amit egyszerűen csak kivesz valaki a fagyasztóból, felolvasztja, és már eheti is.

Az otthon készített pizza az egyik leggyorsabb és legfinomabb vacsora a világon. Érdemes ilyenkor nagyobb adagot csinálni, kinyújtani, majd tölcsér alakúra felcsavarni. Utóbbira azért van szükség, hogy gyorsabban tudja valaki kiolvasztani, és ez megvan, már kenhetjük is rá a kedvenc hozzávalóinkat. A rizottó direkt ilyen célra készített zacskókban nagyon jól tárolható. Ha valaki megkívánja, csak előveszi és kiolvasztja, máris kész a finom vacsora.


Ha valaki megkívánja, csak előveszi és kiolvasztja, máris kész a finom vacsora     Fotó: freepik.com


A rizs, a krumplipüré, a bulgur, a köles, vagy bármi ehhez hasonló köret esetében sem kell sokat gondolkodni, egyszerűen készen lefagyasztjuk, ha meg szükség van valamelyikre, csak elő kell szedni őket a mélyhűtőből. Ha a kellő mennyiségnél többet vesz valaki zöldségből vagy gyümölcsből, ne essen pánikba, zacskókban fagyassza le őket, és amikor már nincs szezonja, vegye elő, és fogyassza el egészséggel.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek