EUR: 385,03 Ft
USD: 356,11 Ft
CHF: 388,26 Ft
GBP: 437,87 Ft
RON: 77,82 Ft
RSD: 3,28 Ft

Mai névnap:

Megzsarolták Medvegyevet, Putyin hajlandó lenne 20 millió dollárt kifizetni hűséges harcostársáért

Nagyvilág
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: kremlin.ru

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettesét korábbi biztonsági őre zsarolja olyan videókkal, melyeken állítólag FSZB-tiszteket végeznek ki.

Igencsak érdekes hír látott napvilágot Oroszországból, miszerint az egykori orosz elnököt és miniszterelnököt, orosz Biztonsági Tanács jelenlegi elnökhelyettesét, Dmitrij Medvegyevet megzsarolták – írta az Index. Erről a Generall SVR Telegram-csatornája számolt be, amelyet a hírek szerint az Orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat volt altábornagya szerkeszt.

Mint írták, a katonákkal folytatott megbeszélés után Vlagyimir Putyin orosz elnök meghallgatott egy beszámolót a külföldre menekült volt FSZB-tiszt helyzetéről. A Szövetségi Biztonsági Szolgálat korábbi munkatársa, aki állítólag sokáig Dmitrij Medvegyev biztonsági őre volt, most azzal zsarolja a politikust, hogy „eladja” a médiának a birtokába kerülő videókat, amelyeken az látható, ahogy FSZB-tiszteket végeznek ki.

A zsarolónak állítólag arról is van videója, ahogy gúnyt űznek Medvegyevből a tisztek. Az egykori biztonsági őr húszmillió dollárt követel kriptovalutában, és azt ígéri, hogy minden bizonyítékot elpusztít és mindent elfelejt, amit látott. A csatorna információja szerint Putyin a hírre reagálva csak annyit mondott: egyelőre semmit sem lehet tenni, a zsaroló elérhetetlen, ezért a dolgok jelenlegi állása szerint fizetni kell neki.