EUR: 369,42 Ft
USD: 345,38 Ft
CHF: 379,21 Ft
GBP: 428,55 Ft
RON: 74,38 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Megvan Rossi 26 fős vb-kerete!

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: mlsz.hu

A behívott játékosok között hosszú idő után újra ott van a télen a Ferencvárostól az MTK Budapesthez igazolt Varga Roland, viszont hiányzik a jelenleg a sérüléséből lábadozó Szoboszlai Dominik.

Marco Rossi szövetségi kapitány 26 fős keretet hirdetett a magyar labdarúgó-válogatott márciusi világbajnoki selejtezőmérkőzéseire. A behívott játékosok között hosszú idő után újra ott van a télen a Ferencvárostól az MTK Budapesthez igazolt Varga Roland és a nemrég kézsérülést szenvedett Willi Orbán, míg a lábadozó Szoboszlai Dominik és a sérült Könyves Norbert ezúttal kimaradt a keretből.

„Ha csak valaki kiugró teljesítménnyel nem hívja fel magára a figyelmet, akkor nincs értelme változtatni az őszi csapaton. Mindemellett Szoboszlai Dominik és Könyves Norbert sérült, Gyurcsó Ádám pedig jelenleg keveset játszik klubcsapatában, ezért rájuk ezúttal nem számíthatok” - mondta a magyar szövetség (MLSZ) honlapjának az olasz szakvezető, aki hozzátette, Varga Roland nagyon jól járt a klubváltással, rengeteget játszik és sok gólt rúg, kitűnő formában van.


A behívott játékosok között hosszú idő után újra ott van a télen a Ferencvárostól az MTK Budapesthez igazolt Varga Roland    Fotó: Facebook


„Lengyelország ellen fontos lenne a három pont megszerzése a Puskás Arénában, de akár egy ponttal is elégedett lennék. Képtelen vagyok döntetlenre felkészíteni a válogatottat, mindig a győzelem a cél, azonban alakulhat úgy az összecsapás, hogy védekezésre kényszerülünk" - mondta Rossi, aki az utána következő San Marinó-i és andorrai fellépésen kötelezőnek nevezte a győzelmet, viszont hangsúlyozta, hogy ehhez kellően komolyan kell venni a két ellenfelet. A magyar válogatott március 25-én a Puskás Arénában fogadja a lengyel gárdát, majd három nappal később San Marino, március utolsó napján pedig Andorra vendége lesz.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Tóth Balázs (Puskás Akadémia FC)

Védők: Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano), Lang Ádám (Omonia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Szalai Attila (Fenerbahce), Willi Orbán (RB Leipzig)

Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd Zsóry FC), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Parizan Beograd), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencváros)

Támadók: Géresi Krisztián (Puskás Akadémia FC), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (MTK Budapest)