393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Megvan, ki lesz a 30 ezer forintoson… Mutatjuk!

10perc.hu
2023. 01. 04.
Megvan, ki lesz a 30 ezer forintoson… Mutatjuk!

Az utoljára a tízforintos bankjegyen szereplő Petőfi Sándor születésének évfordulójáról 30 ezer forintos ezüstérmével emlékeznek meg.

Közzétette a Magyar Nemzeti Bank, hogy idei kibocsátási programja alapján milyen érméket ad ki 2023-ban. A 200 éves Himnusz és Petőfi Sándor is szerepel majd az új pénzeken – írta meg a privatbankar.hu. Az utoljára a tízforintos bankjegyen szereplő költő születésének évfordulójáról 30 ezer forintos ezüstérmével emlékeznek meg.

Az év első emlékérméje, a magyar kultúra napján, január 23-án érkezik, és Kölcsey Ferenc és az 1823. január 23-án keletkezett Himnusz előtt tiszteleg. Az ezüst változat 15 ezer, a színesfém verzió 3 ezer forintos névértéken kerül forgalomba. A Petőfi-érmék április 11-én, a magyar költészet napján vásárolhatók meg először. Az ezüstérme 30 ezer forintos, a színesfém változat 7500 forintos értékű lesz.

Az MNB által kibocsátott forint emlékérmék alapvetően a gyűjtőket célozzák meg, de sokan részben vagy teljesen befektetési céllal is vásárolnak belőlük, mert jellemzően jól tartják az értéküket.

Főkép forrása:
MNB

További cikkek