393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Megint Kijevet bombázzák az oroszok, vezetékes víz és áram nélkül maradt az ukrán főváros

10perc.hu
2022. 11. 23.
Megint Kijevet bombázzák az oroszok, vezetékes víz és áram nélkül maradt az ukrán főváros

Ismét orosz rakétacsapás érte Kijevet, az első információk szerint legalább három civil életét vesztette, hatan megsérültek.

Mostanra már régen túl vagyunk Moszkva azon propagandáján, miszerint nem lövik a civil lakosságot, kizárólag katonai és fontos infrastrukturális célpontokat rakétázza az orosz haderő. Miután a hadszíntereken sorra szenvednek vereséget, adják fel a korábban elfoglalt területeket, így az új hadiparancs szerint szétlövik a hátországot, hogy így törjék meg az ukránok ellenállását.

Ma ismét Kijevet bombázták, aminek következtében a fővárosiak – Vitalij Klicsko kijevi polgármester bejelentése alapján – vezetékes ivóvíz és áram nélkül maradtak, ugyanis egy létfontosságú infrastrukturális létesítményt is eltaláltak az orosz rakéták.

Az orosz erők legalább 15 rakétát lőttek ki, Olekszij Kuleba, Kijev megyei kormányzó közölte, hogy lakóövezetet is értek találatok a régióban. Az első információk szerint legalább három civil életét vesztette, hatan megsérültek.


Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere szerint Putyin nem éri el a célját, az ukránokat nem tudja megtörni     Fotó: Twitter/Vitalij Klicsko


Olekszandr Sztaruh, a Zaporizzsja megye kormányzója bejelentette, az orosz erők még szerdára virradó éjjel rakétacsapást mértek a régióban lévő Vilnyanszk kórházának szülészeti osztályára. A támadás következtében meghalt egy újszülött.

„Putyin a polgári infrastruktúra megtámadásával arra akarja kényszeríteni az embereket, hogy meneküljenek el a fővárosból. De ennek az ellenkezőjét éri el. Fel kell készülnünk ugyanakkor a legrosszabb forgatókönyvre is. Ez akkor fordulhat elő, ha teljes körű áramszünet lesz, és a hőmérséklet még hidegebbre fordul. Akkor a város egy részét ki kell üríteni, de nem akarjuk, hogy idáig fajuljon a helyzet" - fogalmazott Klicsko.

Főkép forrása:
Twitter/NEXTA

További cikkek