393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Megfőztük a világot – harmadik lett a magyar csapat a Bocuse d'Or világdöntőjén

10perc.hu
2023. 01. 23.
Megfőztük a világot – harmadik lett a magyar csapat a Bocuse d'Or világdöntőjén

A csapat élén Dalnoki Bence, a novemberben immár két Michelin-csillaggal értékelt Stand Étterem sous chefje állt, akinek munkáját Nyikos Patrik segítette commis-ként, míg a coach feladatait Széll Tamás látta el.

Szép magyar siker született a legnagyobb presztízsű nemzetközi szakácsversenyként számon tartott Bocuse d'Or világdöntőjén, melyet kétévente rendeznek meg a névadó Paul Bocuse séf szülővárosában. Az idei világdöntőn vasárnap és hétfőn 24 nemzet csapata készíthette el fogásait.

A magyarok szó szerint is megfőzték a világot, ugyanis bronzérmes lett a Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis alkotta magyar csapat, ami az eddigi legjobb szereplése a verseny történetében. A világdöntőt idén Dánia nyerte, második helyen Norvégia csapata végzett.

A magyar Bocuse-csapat az európai válogatón elért második helyezéssel érkezett. A csapat élén Dalnoki Bence, a novemberben immár két Michelin-csillaggal értékelt Stand Étterem sous chefje állt, akinek munkáját Nyikos Patrik segítette commis-ként. A coach feladatait Széll Tamás látta el, míg a csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke volt.


A Bocuse d'Or lyoni döntőjén hagyományosan két ételt kell elkészíteniük a csapatoknak: egy látványos tálat, amelyet először egyben, majd tányérra tálalva kell prezentálni, valamint egy eleve tányérra készült fogást.

A táltéma kötelező alapanyagai az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab-kagyló voltak. A tányértémában a csapatoknak gyerekmenüt kellett készíteniük, három fogást 15 személyre. A fogások mindegyikében szerepelnie kellett a töknek, az előételnek vegánnak kellett lennie, a főételben pedig kötelezően tojás is szerepelt.

Főkép forrása:
Facebook/Magyar Bocuse d'Or Akadémia

További cikkek