393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Még száz napig kérhető a letelepedési engedély

10perc.hu
2021. 03. 24.
Még száz napig kérhető a letelepedési engedély

A Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok, akik az átmeneti időszak lejártáig törvényesen és életvitelszerűen letelepedtek az országban idén június 30-ig kérvényezhetik a meghatározatlan időre szóló letelepedési engedélyüket.

Nagy-Britannia tavaly január 31-én kilépett az Európai Unióból, de azok az EU-polgárok, akik 2020 végéig, a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után kezdődött átmeneti időszak lejártáig törvényesen és életvitelszerűen letelepedtek az országban, továbbra is maradhatnak megszerzett összes jogosultságuk megtartásával. A brit belügyminisztérium emlékeztető közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy éppen száz nap múlva jár le a tartós letelepedési kérelem benyújtására kijelölt határidő. A folyamodványokat idén június 30-ig lehet benyújtani.

Kevin Foster, a brit belügyminisztérium határrendészeti és bevándorlási államtitkára arra biztatja a jogosultakat, hogy a letelepedési engedély megszerzésével biztosítsák a brit törvények alapján őket megillető jogi státust. Kiemelte, hogy eddig 5,1 millió EU-állampolgár – köztük 131 ezer magyar – kérte a tartós brit letelepedési engedélyt. Az elbírált folyamodványok 54 százalékában a kérelmezők végleges, az esetek 43 százalékában előzetes letelepedett státust kaptak.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek