392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Még a pedagógusnapon is a béremeléssel „hitegeti” és a státusztörvénnyel „fenyegeti” a kormány a tanárokat

10perc.hu
2023. 06. 04.
Még a pedagógusnapon is a béremeléssel „hitegeti” és a státusztörvénnyel „fenyegeti” a kormány a tanárokat

A Belügyminisztérium (BM) az új pedagógus életpálya törvényjavaslatot hamarosan az Országgyűlés elé terjeszti.

Legalább a pedagógusnapon nem kellene a tanárok túlnyomó többsége által elutasított és csak bosszútörvényként emlegetett státusztörvényt emlegetnie a kormánynak. A Belügyminisztérium (BM) ugyanis a pedagógusnap alkalmából kiadott közleményében leírta, a kormány a mostani háborús idők ellenére is a rendszerváltás óta legnagyobb mértékű pedagógus béremelést tervezi, az ezt megalapozó új pedagógus életpálya törvényjavaslat - több hónapig tartó átfogó szakmai és társadalmi egyeztetést követően - hamarosan az Országgyűlés elé kerül.

Azt most hagyjuk, hogy mi mindenre jutott pénz – a képviselők, kormánytagok, minisztériumi dolgozók fizetésemelésére, a tankerületi vezetők jutalmazására többek között – csak éppen a tanári fizetések rendezésre nem. Szokás szerint Brüsszelre mutogatnak.

Ugyancsak nem felel meg a valóságnak, hogy az új pedagógus életpálya törvényjavaslat nagyobb szakmai és anyagi megbecsülést garantál a pedagógusoknak, megteremti a pályakezdők és a hátrányos helyzetű diákokkal foglalkozó tanárok kiemelt béremelésének feltételeit. Ráadásul csak az országos felháborodást követően kezdődött meg a szakmai egyeztetések a státusztörvényről, amit a tanárok túlnyomó többsége elutasít, és ezrével mondanak fel, ha az Országgyűlés elfogadja azt.

Főkép forrása:
RTL
Címkék:
#Pedagógus

További cikkek