392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Meg akarod tanítani úszni a gyermeked? Nos, akkor így csináld!

10perc.hu
2022. 06. 25.
Meg akarod tanítani úszni a gyermeked? Nos, akkor így csináld!

Az egyik legfontosabb tanács, ha fél a víztől, a mélységtől, vagy attól, hogy a feje a víz alá kerül, sosem fog biztonsággal úszni.

Itt nyár, a strandszezon, lassan azok a gyerekek is víz közelbe kerülnek, akik még nem tanultak meg úszni. A termalfurdo.hu szakértőinek segítségével most megmutatjuk, hogyan hozhatjuk közelebb legeredményesebben a pancsolás mellett az úszás tudományát is a legkisebbekhez.

Az egyik legfontosabb tanács, ha fél a víztől, a mélységtől, vagy attól, hogy a feje a víz alá kerül, sosem fog biztonsággal úszni. A víz alá merülést egyszerű és vicces játékokkal is gyakorolhatjuk. Versenyezhetünk, melyikünk bírja tovább a víz alatt, lemerülhetünk apró, korábban elsüllyesztett játékokért.

Következő lépés legyen a helyes légzés elsajátítása a vízben. Gyakoroljuk vele együtt, hogyan lehet az orrunkon a víz felett beszívni, majd pedig szánkon át a víz alatt kiengedni a levegőt. Ügyeljünk rá, hogy jól csinálja-e, és mindenképpen javítsuk ki a hibákat.



Aztán tanítsuk meg, hogyan lehet lebegni a vízen és csak utána kezdjünk neki a mozdulatok elsajátításának. Mutassuk meg neki – akár videón – a kacsa lábmozgását, a béka úszómozdulatait, vagy akár a delfin siklását, aztán a medencében utánozzuk együtt az állatokat.

Bárhol is tart az úszás tanulás folyamata, mindig hagyjunk egy kis önállóságot a gyerek számára. Legyünk mellette, de hagyjuk egyedül mozogni, hiszen ha azt érzi, hogy mi már hiszünk a tudásában, ő is magabiztosabb lesz.

Nagyon fontos, hogy 20-30 percnél több figyelmet ne várjunk el a gyermekünktől. Ennyi tanulás egyszerre bőven elég, utána hagyjuk játszani, pancsolni kedvére. Még a legkisebb eredmény után is dicsérjük, nagyobb eredmények után jutalmazzuk meg őt. Mindig érezze a gyerek, hogy biztonságban van.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek