EUR: 380,60 Ft
USD: 351,33 Ft
CHF: 381,92 Ft
GBP: 433,01 Ft
RON: 76,92 Ft
RSD: 3,24 Ft

Mai névnap:

Medvegyev a világbajnok

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: atptour.com

Az orosz Danyiil Medvegyev nyerte meg a férfi teniszezők londoni ATP-világbajnokságát, miután a döntőben szetthátrányból fordítva legyőzte az osztrák Dominic Thiemet.

Történelmi győzelmet aratott Danyiil Medvegyev az év utolsó tornáján. A 24 éves orosz teniszező veretlenül nyerte meg a férfi teniszezők világbajnokságát, ráadásul ő az első olyan győztese a tornának, aki legyőzte a vb-cím felé vezető úton a világranglista első három helyezettjét: Novak Djokovics ellen sima két szettben (6-3, 6-3), míg Rafael Nadal (3-6, 7-6, 6-3) és a döntőben Dominic Thiem ellen hátrányból fordítva (4-6, 7-6, 6-4) diadalmaskodott.

"Elképesztő. A csoportban legyőztem Novakot, aztán az elődöntőben Rafát, majd a fináléban Dominicet, a világ legjobbjait. Ez nagyon sokat jelent nekem. Megmutatja, hogy ha jól játszok, ha jól érzem magam fizikailag és mentálisan is, mire vagyok képes" - fogalmazott a friss világbajnok.

Az orosz teniszező veretlenül szerezte meg pályafutása első vb-címét, és a trófea mellé 1,5 millió dollárt (454 millió forint) kapott. London utoljára volt a szezonzáró viadal helyszíne, ám az orosz játékosok keretbe foglalták a brit fővárosban tartott világbajnokságokat. Az első londoni vb-t, melyet 2009-ben rendeztek, Nyikolaj Davigyenko, míg most, az utolsón Medvegyev emelhette a magasba a győztesnek járó trófeát.

"Nem is tudtam, hogy Nyikolaj Davigyenko kommentálja a meccsemet az orosz tévében. A mérkőzés után aztán tudtunk váltani egymással néhány szót. Nagyon boldog voltam, mert gyerekként ő volt az egyik példaképem" - árulta el az orosz játékos.

A vb-nek 2021-től 2025-ig Torino ad majd otthont.