EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Már nyaralni vágyik mindenki…

Életmód
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Tízből kilencen terveznek vakációt az idei nyárra, ötödük már a szállását is lefoglalta.

A Szállás.hu legfrissebb felméréséből kiderült, hogy a magyar emberek túlnyomó többsége, a 90 százaléka már nemcsak tervezi a nyarat, hanem már a szálláshelyét is lefoglalta. A válaszadók kétharmada csak belföldi úti célban gondolkodik, míg harmaduk hazai és külföldi üdülést egyaránt tervez. Belföldön a Balaton mellett Eger, Pécs, Gyula, Hévíz és Sopron is népszerűek lesznek, és sokan látogatnak majd el az Őrségbe, a Mátrába és a Tisza-tó partjára is. A nemzetközi célpontok közül Horvátország, Olaszország és Görögország iránt fokozott az érdeklődés a válaszadók körében.


A magyar emberek túlnyomó többsége, a 90 százaléka már nemcsak tervezi a nyarat, hanem már a szálláshelyét is lefoglalta      Fotó: freepik.com


A szállásadók rugalmas feltételeket kínálnak, így a vendégnek nem kell előleget fizetnie, lemondható vagy módosítható az időpont. A szállástípusok közül a hotelek (34 százalék), apartmanok (31 százalék) majd a panziók és vendégházak (27 százalék) a legnépszerűbbek, de lesznek, akik rokonoknál vagy saját nyaralóban szállnak meg. Egy biztos, a nagy többség beoltatná magát, ha ezen múlna a nyaralása.