393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Már a maláj gép lelövéséért elítélt Igor Girkin is keményen bírálja Putyint

10perc.hu
2022. 12. 12.
Már a maláj gép lelövéséért elítélt Igor Girkin is keményen bírálja Putyint

A Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) korábbi ezredese 2014 nyarán a szakadár ukrajnai régió, a DNR "védelmi minisztereként" szolgált.

Az egyre jobban elhúzódó, és a bombázásokon kívül szinte semmilyen orosz sikert felmutatni nem tudó háború egyre több olyan embernél is kezdi kiverni a biztosítékot, akik egyébként vérmes támogatói a Kremlnek és politikájának. És ez az erjedés nem sok jóval kecsegteti Moszkvát.

Most éppen a maláj gép lelövéséért nemrég elítélt Igor Girkin illette kemény kritikával Vlagyimir Putyint és a hadsereg vezetését. A férfi – aki segített Oroszországnak annektálni a Krím-félszigetet – a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) korábbi ezredeseként 2014 nyarán a szakadár ukrajnai régió, a DNR "védelmi minisztereként" szolgált.

A Reuters ismertette Girkin legújabb 90 perces videóját, amelyben az orosz férfi közli, minden a hal fejétől bűzlik, és a hadsereg katonái középvezetőktől lefele – ki ezért, ki meg azért – nagyon elégedetlenek az elnökkel és a védelmi miniszterrel. Girkin szerint sürgős reformokra és a tábornoki kar egy részének cseréjére lenne szükség a hadihelyzet javulásához.

Főkép forrása:
Twitter/Jay Janzen

További cikkek