392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Már az égi színpadon nyomja a bluest Póka Egon

10perc.hu
2021. 09. 15.
Már az égi színpadon nyomja a bluest Póka Egon

Elhunyt a Hobo Blues Band és a P. Mobil egykori tagja, aki alapítója, igazgatója volt a budapesti Kőbányai Zenei Stúdió művészeti szakképző iskolának.

Ismét gyászol a magyar zenei világ, ugyanis elhunyt Póka Egon Máté Péter-díjas zenész. A Hobo Blues Band, a P. Mobil, majd a Póka Egon Experience basszusgitárosa, zeneszerzője 68 évesen hunyt el. A régóta súlyos májproblémákkal küzdő zenész halálhírét lánya tette közzé a közösségi médiában.

Első ismertebb zenekara a Metro volt: a Sztevanovity Zorán által vezetett, addigra többször átalakult együttesben 1971-ben zenélt. Legnagyobb sikereit a Hobo Blues Band tagjaként érte el: a zenekarban 1978-tól 1993-ig tizenkét lemezen játszott, köztük a legsikeresebben, az 1984-ben megjelent dupla albumon, a Vadászaton, amelynek zenéjét Tátrai Tiborral közösen jegyzi.

1997-től 2009-ig a P. Mobil tagja volt (három lemezen szerepelt), utána saját formációja, a Póka Egon Experience vezetője lett. Alapítója, igazgatója volt a budapesti Kőbányai Zenei Stúdió művészeti szakképző iskolának.

Főkép forrása:
MTI/Mohai Balázs

További cikkek