392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Magyarországra látogat Ferenc pápa!

10perc.hu
2021. 03. 08.
Magyarországra látogat Ferenc pápa!

A katolikus egyházfő részt vesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 12-i záró szentmiséjén.

Most már biztos az örömteli hír: Ferenc pápa szeptemberben Magyarországra látogat. „Örömmel értesültünk róla, hogy a Szentatya bejelentette a döntését, miszerint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szeptember 12-ei szentmiséjére Budapestre jön” – áll a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleményében.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek elmondta: a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró miséje, az úgynevezett statio orbis, a városért és a világért bemutatott szentmise a rendezvénysorozat legünnepélyesebb eseménye. Ezért "illő", és úgy is szokás, hogy ha a pápa ellátogat a rendezvénysorozatra, ezen a szentmisén vesz részt. Hozzátette, a Szentatya látogatása nagy öröm a főegyházmegyének és a teljes püspöki konferenciának, és mindenkinek vigaszt és reményt adhat a mostani nehéz időszakban.

A 2020 őszéről elhalasztott kongresszust idén szeptember 5. és 12. között rendezik meg Budapesten. A találkozó programjában a liturgikus események mellett konferencia, előadások, koncertek is szerepelnek. Magyarország másodszor ad majd otthont az eseménynek. Az 1938 májusában Budapesten tartott 34. Eucharisztikus Világkongresszus záró miséjén, a Hősök terén félmillió hívő vett részt.

Főkép forrása:
MTI/Fehér Bertalan

További cikkek