393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Magyar teniszcsoda! Marozsán Fábián legyőzte a leendő világelső Carlos Alcarazt

10perc.hu
2023. 05. 15.
Magyar teniszcsoda! Marozsán Fábián legyőzte a leendő világelső Carlos Alcarazt

Az élete első ATP-főtábláján szereplő magyar játékos - a világranglista 135. helyezettje – 6:3, 7:6-ra verte a sokak által Rafael Nadal utódának kikiáltott 20 éves spanyolt a római ezres tornán.

Vélhetően a legelvakultabb magyar teniszrajongók sem számítottak arra, ami ma Rómában, az ATP-1000 mesterversenyen bekövetkezett. Nincs erre jobb szó, mint az, hogy CSODA! Ugyanis az élete első ATP-főtábláján szereplő Marozsán Fábián – a világranglista 135. helyezettje – 6:3, 7:6-ra verte a sokak által Rafael Nadal utódának kikiáltott 20 éves Carlos Alcarazt a római ezres tornán. A leendő világelsőt!

Marozsán ezzel bejutott a legjobb 16 közé a római salakpályás tenisztornán, ahol a 15. helyen kiemelt horvát Borna Coriccsal találkozik. A 23 éves magyar játékos végig nagyon bátran játszott, jól szervált, erőteljes, pontos ütésekkel futtatta spanyol riválisát, akit többször is a saját fegyverével, rövidítéssel vert meg. Ráadásul a második szett rövidítésében, Alcaraz 4-1-es vezetésénél, olyan teniszt húzott elő, hogy a spanyolnak nem volt ellenszere. Zsinórban nyert hat pontot, és vélhetően a 2023-as szezon eddigi legnagyobb meglepetését okozta.



„Vasárnap már beszéltünk erről a mérkőzésről és úgy voltam vele, megpróbálok valami különlegeset nyújtani és talán nyerni egy szettet. A rövidítésben 1-4-re álltam, de utána sorozatban hat pontot nyertem. Nem igazán tudom, mi történt a labdamenetek közben, próbáltam a legjobbamat nyújtani. A világ jelenlegi legjobb játékosáról beszélünk, nagyon boldog vagyok" - nyilatkozta a pályán mérkőzése után a magyar teniszező.

A spanyol játékos a találkozó után elmondta, egyáltalán nem játszott jól, nem tudta felvenni a versenyt ellenfele játékának színvonalával. "Az egész meccsen ugyanolyan szinten játszott, ami nagyon nehéz. Megérdemelten nyert, ha így folytatja, nem csak ellenem fog meglepetést okozni. Biztos vagyok abban, hogy hamarosan ott lesz a legjobb száz között a világranglistán" - méltatta Marozsánt a US Open-győztes spanyol.

Hozzátette, ellenfele agresszivitásával elérte, hogy ne érezze magát komfortosan a pályán, a magyar az alapvonalon belülről ütötte meg a labdákat, így pedig ő nem igazán találta a ritmust.

Alcaraz ezt megelőzően sorozatban 12 mérkőzést nyert meg, salakpályán idén 20/1 volt a győzelmi mutatója, csak a Cameron Norrie elleni Rio de Janeiró-i döntőt veszítette el. A brit teniszezőn kívül 2023-ban csupán az olasz Jannik Sinnertől kapott ki - kemény pályán -, így Marozsán lett az idei harmadik legyőzője.

Főkép forrása:
Eurosport
Címkék:
#Tenisz

További cikkek