Fazekas Ádám mesterséges adalékmentes pisztácia fagylaltja nyerte meg az idei Gelato Festival World Masters nevű versenyt, amit a fagyik világbajnokságának tartanak.
Fantasztikus magyar siker született Rómában, ahol Fazekas Ádám fagylaltja hozta el az első díjat a Gelato Festival World Masters nevű versenyen, amit joggal nevezhetünk fagyik világbajnokságának. A “pisztácia gyümölcse” tarolt Rómában, a magyar mesterről így elmondható, hogy hazai pályán körözte le az olaszokat.
A tonkababos málnavelővel és ostyával tálalt, enyhén sós pisztáciafagyi már csak azért is formabontó, mert teljesen természetes alapanyagokból készül, győzelme így egy új korszak kezdetét jelezheti a fagyikészítésben. Az édesség idén márciusban, Riminiben a Sigep expón, a legnagyobb olasz fagylaltkiálításon is bemutatkozik, ahol a közönség szeme láttára fog elkészülni.
A tonkababos málnavelővel és ostyával tálalt, enyhén sós pisztáciafagyi már csak azért is formabontó, mert teljesen természetes alapanyagokból készül Fotó: 10perc.hu
„Hatalmas visszaigazolás ez nekünk, egyúttal előrelépést is jelent az általunk képviselt irányzatban. A mi termékeink teljes mértékben naturálisak, nem használunk mesterséges aromákat és színezékeket, amik általában megtalálhatóak az élelmiszeriparban és a fagylaltban is” – mesélte a 10perc.hu kérdésére a cukrászmester.
Szerencsére a magyaroknak sem kell kimaradniuk a világbajnoki élményből. Az eredményre tekintettel idén már január 20-tól, két helyszínen – a budapesti, 16. kerületi és a rétsági Fazekas Cukrászdában – is elérhető a díjnyertes fagyi.
Hogy tetszett a cikk? Mondd el a véleményedet egy kattintással.
TetszettNem tetszettTámogasd a 10perc.hu hírportált!
Célunk fontos témákról írni, hitelesen, objektíven, csak a lényegre fókuszálva. Küldetésünk, hogy független, és elfogulatlan tájékoztatást biztosítsunk.
RÉSZLETEK!