EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Magyar cukrász meghódította a fagyi hazáját!

Életmód
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: 10perc.hu

Fazekas Ádám mesterséges adalékmentes pisztácia fagylaltja nyerte meg az idei Gelato Festival World Masters nevű versenyt, amit a fagyik világbajnokságának tartanak.

Fantasztikus magyar siker született Rómában, ahol Fazekas Ádám fagylaltja hozta el az első díjat a Gelato Festival World Masters nevű versenyen, amit joggal nevezhetünk fagyik világbajnokságának. A “pisztácia gyümölcse” tarolt Rómában, a magyar mesterről így elmondható, hogy hazai pályán körözte le az olaszokat.

A tonkababos málnavelővel és ostyával tálalt, enyhén sós pisztáciafagyi már csak azért is formabontó, mert teljesen természetes alapanyagokból készül, győzelme így egy új korszak kezdetét jelezheti a fagyikészítésben. Az édesség idén márciusban, Riminiben a Sigep expón, a legnagyobb olasz fagylaltkiálításon is bemutatkozik, ahol a közönség szeme láttára fog elkészülni.


A tonkababos málnavelővel és ostyával tálalt, enyhén sós pisztáciafagyi már csak azért is formabontó, mert teljesen természetes alapanyagokból készül     Fotó: 10perc.hu„Hatalmas visszaigazolás ez nekünk, egyúttal előrelépést is jelent az általunk képviselt irányzatban. A mi termékeink teljes mértékben naturálisak, nem használunk mesterséges aromákat és színezékeket, amik általában megtalálhatóak az élelmiszeriparban és a fagylaltban is” – mesélte a 10perc.hu kérdésére a cukrászmester.

Szerencsére a magyaroknak sem kell kimaradniuk a világbajnoki élményből. Az eredményre tekintettel idén már január 20-tól, két helyszínen – a budapesti, 16. kerületi és a rétsági Fazekas Cukrászdában – is elérhető a díjnyertes fagyi.