393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Macron álma: cigarettamentes nemzedék

10perc.hu/Fiát Gábor
2021. 02. 05.
Macron álma: cigarettamentes nemzedék

A francia elnök nagy hangsúlyt helyezve a rákos megbetegedésekből fakadó halálozások számának drasztikus visszaszorítására, ezért dohánymentes generációk eljövetelét tartja kívánatosnak.

A rák a vezető halálok a francia férfiak körében, míg a nők esetében a második leggyakoribb okozója az elmúlásnak. Emmanuel Macron francia köztársasági elnök 50 százalékkal csökkentené egy évtized leforgása alatt a rák okozta, egyébként elkerülhető halálesetek számát francia földön. Erről a rák elleni harc világnapja alkalmából beszélt, bejelentve, hogy az elkövetkező öt évben 20 százalékkal növeli az állami támogatások összegét a rákkutatás felgyorsítása, illetve a megelőzés érdekében – adta hírül az AP hírügynökség.



Az állam emellett országos felvilágosító kampányokat is folytat majd, rákszűrő állomásokat állítanak fel és támogatást nyújtanak azon betegeknek, akik a betegségükből fakadó kezelések hosszú távú hatásaival kénytelenek megküzdeni. A cél, hogy a rák okozta elkerülhető halálesetek éves számát 100 ezerre csökkentsék 10 éven belül a jelenlegi 150 ezerről.



Macron hangsúlyozta, a dohányzás a fő felelős. A francia államfő álma, hogy a 2030-ban 20. életévét betöltő generáció az első cigarettamentes nemzedék legyen az ország modern kori történelme során. Az ennek elérésére irányuló kampányoknak az iskolás korosztályt kell célozniuk.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek