393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Lőrincz Tamás: megint Európa tetején

10perc.hu
2021. 04. 25.
Lőrincz Tamás: megint Európa tetején

A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szereplő Lőrincz Tamás pályafutása negyedik Európa-bajnoki címét szerezte meg a varsói birkózó kontinensbajnokságon.

Egy biztos, Lőrincz Tamás végleg beírta magát a birkózás történetének aranykönyvébe. A ceglédi születésű, ma már a Budapest Honvéd színeiben sportoló Lőrinc ugyanis a tokiói olimpia egyik előállomásának tekintett varsói Európa-bajnokságon úgy verte meg valamennyi ellenfelét, hogy azok szinte pontot sem tudtak ellene elérni, így immár negyedik alkalommal akasztottak Eb-aranyat a nyakába. Mindezt úgy, hogy a fináléban az U23-as Eb-győztes török Yunus Emre Basar ellen technikai tussal – 8-0-s vezetésénél leléptették az ellenfelét – győzedelmeskedett.

Miután súlycsoportjában ő a világbajnok, már csak az olimpiai arany hiányzik a gyűjteményéből, miután Londonban egy ezüstérmet már szerzett. Eb-n ez volt a nyolcadik érme és a negyedik aranya (2006 - 66 kg, 2013 - 66 kg, 2014 - 71 kg, 2021 - 77 kg), összességében pedig a 14. alkalommal állhat világverseny dobogóján.



„Már egy-két héttel a verseny előtt éreztem, hogy jó formában vagyok, ez elég nagy magabiztosságot adott. Van bennem annyi világverseny, tudom, hogy pár héttel előtte mit kell érezni. Ugyan most is voltak hibáim, de ez másfél év kihagyás után ez teljesen normális. A döntő úgy sikerült, ahogy terveztem, abszolút uraltam a mérkőzést, minden bejött. Idén természetesen az olimpia a fő versenyem, de ez az arany azt mutatja, jó az irány” – értékelte a teljesítményét a Kossuth Rádiónak Lőrincz.

Főkép forrása:
MBSZ/UWW

További cikkek