393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Lionel Messi és Dani Alves újra a Barcelonába tart?

10perc.hu
2021. 11. 10.
Lionel Messi és Dani Alves újra a Barcelonába tart?

A 34 éves argentin 2023-ban újra Barcelona-játékos lenne, míg a 38 éves brazil játékos még a héten tárgyalóasztalhoz ül volt csapatával és egykori csapattársával, Xavi Hernandezzel, és ha a katalán klub új vezetőedzőjének szüksége van rá, akkor visszatér.

Ha hinni lehet a spanyol lapoknak, erőteljes retróvonal kezd kialakulni a Barcánál. Ugyanis két korábbi klubikon térne vissza a csapathoz játékosként, miután egy harmadikat vezetőedzőnek neveztek ki a hét elején. Ráadásul a klub történetének legsikeresebb időszakában mindhárman a klub játékosai voltak.

A 41 éves Xavi még arra is hajlandó volt, hogy a katari szerződéséből egy jelentős összeggel beszállva kivásárolja őt a Barcelona, így hétfőn aláírhatta a 2024-ig érvényes szerződését. Xavi 767 mérkőzésen lépett pályára katalán színekben, és 1998 és 2015 között 25 trófeát nyert a klubbal.



Dani Alves majdnem olyan ikon Barcelonában, mint Messi vagy a most a kispadra leülő Xavi, ugyanis a brazil játékos nyolc éven keresztül (2008-2016) erősítette a katalán gárdát, és tagja volt a hat bajnoki címet és három BL-serleget nyerő álomcsapatnak. Noha már 38 éves, ám a brazil bajnokságban még igazolta, lehet rá számítani, ráadásul szabadon igazolható, azaz csak vele kell megegyezni, miután elvált az útja legutóbbi csapatától, a Sao Paulótól.

A hatszoros aranylabdás Lionel Messi azt már jelezte, hogy szakmai igazgatóként mindenképpen visszatér a katalán klubhoz, ám most kiderült, hogy a Paris Saint-Germainnel aláírt kétéves szerződést követően 2023-tól még játékosként is játszana egykori csapatában az argentin világsztár. Messi és Xavi 399 mérkőzésen szerepeltek együtt, melyek jó részén Dani Alves is ott volt a pályán.

Főkép forrása:
The Guardian

További cikkek