EUR: 398,93 Ft
USD: 373,70 Ft
CHF: 402,13 Ft
GBP: 455,65 Ft
RON: 81,06 Ft
RSD: 3,40 Ft

Mai névnap:

Lionel Messi és Dani Alves újra a Barcelonába tart?

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: The Guardian

A 34 éves argentin 2023-ban újra Barcelona-játékos lenne, míg a 38 éves brazil játékos még a héten tárgyalóasztalhoz ül volt csapatával és egykori csapattársával, Xavi Hernandezzel, és ha a katalán klub új vezetőedzőjének szüksége van rá, akkor visszatér.

Ha hinni lehet a spanyol lapoknak, erőteljes retróvonal kezd kialakulni a Barcánál. Ugyanis két korábbi klubikon térne vissza a csapathoz játékosként, miután egy harmadikat vezetőedzőnek neveztek ki a hét elején. Ráadásul a klub történetének legsikeresebb időszakában mindhárman a klub játékosai voltak.

A 41 éves Xavi még arra is hajlandó volt, hogy a katari szerződéséből egy jelentős összeggel beszállva kivásárolja őt a Barcelona, így hétfőn aláírhatta a 2024-ig érvényes szerződését. Xavi 767 mérkőzésen lépett pályára katalán színekben, és 1998 és 2015 között 25 trófeát nyert a klubbal.


Messi és Xavi 399 mérkőzésen szerepeltek együtt, melyek jó részén Dani Alves is ott volt a pályán    Fotó: zimbio.com


Dani Alves majdnem olyan ikon Barcelonában, mint Messi vagy a most a kispadra leülő Xavi, ugyanis a brazil játékos nyolc éven keresztül (2008-2016) erősítette a katalán gárdát, és tagja volt a hat bajnoki címet és három BL-serleget nyerő álomcsapatnak. Noha már 38 éves, ám a brazil bajnokságban még igazolta, lehet rá számítani, ráadásul szabadon igazolható, azaz csak vele kell megegyezni, miután elvált az útja legutóbbi csapatától, a Sao Paulótól.

A hatszoros aranylabdás Lionel Messi azt már jelezte, hogy szakmai igazgatóként mindenképpen visszatér a katalán klubhoz, ám most kiderült, hogy a Paris Saint-Germainnel aláírt kétéves szerződést követően 2023-tól még játékosként is játszana egykori csapatában az argentin világsztár. Messi és Xavi 399 mérkőzésen szerepeltek együtt, melyek jó részén Dani Alves is ott volt a pályán.