EUR: 372,00 Ft
USD: 346,63 Ft
CHF: 383,44 Ft
GBP: 428,19 Ft
RON: 75,01 Ft
RSD: 3,17 Ft

Mai névnap:

Lewandowski az év játékosa

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: facebook

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München lengyel válogatott csatára nyerte az év játékosa címet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA).

Annak ellenére, hogy idén nem osztották ki az Aranylabdát, 2020 tényleg Robert Lewandowskié volt. A 32 éves támadó bajnoki címet és Bajnokok Ligáját nyert - aki az előző szezonban 47 mérkőzésen 55 gólt szerzett – és pályafutása során először érdemelte ki az elismerést, hogy őt választották meg az Év labdarúgójának. A végeredmény a szurkolók szavazatai mellett a szövetségi kapitányok, válogatottak csapatkapitányai és újságírók voksai alapján alakult ki. Lewandowski mellett a hatszoros győztes argentin Lionel Messi (FC Barcelona), valamint legjobbnak ötször megválasztott portugál Cristiano Ronaldo (Juventus) szerepelt a szűkített listán.

Szon Hung Min, a Tottenham Hotspur dél-koreai támadója nyerte az év legszebb góljáért járó, 12. alkalommal odaítélt Puskás Ferenc-díjat. A 28 esztendős futballista tavaly decemberben a Burnley ellen saját térfeléről indulva, egy nagyszerű szóló végén szerzett felejthetetlen gólt.