393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Lewandowski az év játékosa

10perc.hu
2020. 12. 18.

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München lengyel válogatott csatára nyerte az év játékosa címet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA).

Annak ellenére, hogy idén nem osztották ki az Aranylabdát, 2020 tényleg Robert Lewandowskié volt. A 32 éves támadó bajnoki címet és Bajnokok Ligáját nyert - aki az előző szezonban 47 mérkőzésen 55 gólt szerzett – és pályafutása során először érdemelte ki az elismerést, hogy őt választották meg az Év labdarúgójának. A végeredmény a szurkolók szavazatai mellett a szövetségi kapitányok, válogatottak csapatkapitányai és újságírók voksai alapján alakult ki. Lewandowski mellett a hatszoros győztes argentin Lionel Messi (FC Barcelona), valamint legjobbnak ötször megválasztott portugál Cristiano Ronaldo (Juventus) szerepelt a szűkített listán.

Szon Hung Min, a Tottenham Hotspur dél-koreai támadója nyerte az év legszebb góljáért járó, 12. alkalommal odaítélt Puskás Ferenc-díjat. A 28 esztendős futballista tavaly decemberben a Burnley ellen saját térfeléről indulva, egy nagyszerű szóló végén szerzett felejthetetlen gólt.

Főkép forrása:
facebook

További cikkek