EUR: 372,00 Ft
USD: 346,63 Ft
CHF: 383,44 Ft
GBP: 428,19 Ft
RON: 75,01 Ft
RSD: 3,17 Ft

Mai névnap:

Lehullt a lepel Hamilton új Mercedeséről (GALÉRIÁVAL)

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: Mercedes

Bemutatták az idei szezon talán legjobban várt versenyautóját, az idei F1-es Mercedest, amivel a tavalyi pilótapáros, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas állhat rajthoz a 2021-es szezonban.

A Mercedes bemutatta a versenygépet, amivel harcba indul sorozatban nyolcadik dupla bajnoki címéért. Az autó a tavalyi idényhez hasonlóan fekete festést kapott – a csapat így fejezi ki támogatását a rasszizmus és a diszkrimináció minden fajtája elleni harc mellett –, de megjelenik az INEOS-piros és természetesen a klasszikus ezüstös szín is rajta.

A most bemutatott új autójuknak a nevén és a külsején is módosítottak. A gépet F1 W12-esnek (teljes nevén Mercedes-AMG F1 W12 E Performance) nevezték el, a tavaly használt fekete festését pedig többek között az első és hátsó szárnynál (zöld féklapok, piros belső oldalú véglapok), a versenyző feje fölötti légbeömlőnél (piros minta), és a motorborításnál (AMG-logók) is megváltoztatták, cápauszonyán visszatért a márka hagyományos színére utaló ezüst motívum.


Lewis Hamilton történelmi tettre készül: nyolcadik vb-címét szeretné megszerezni     Fotó: Mercedes


Az istálló 2021-nek az előző négy évben megszokott felállással vág neki, két autóját Lewis Hamilton és Valtteri Bottas vezeti majd. A versenyzők egyformán egyetlen évre szóló szerződést kaptak, Hamilton hosszabbítását egészen februárig húzták, a távolabbi jövőjének bizonytalansága várhatóan jó ideig beszédtémát fog szolgáltatni a szezonban.


Kapcsolódó galéria