395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

A legjobb téli gyümölcsök

Forrás: Házipatika.com
2020. 12. 25.

Érdemes ezeket a gyümölcsöket rendszeresen fogyasztani a leghidegebb hónapokban, főleg ha már tele vagy a karácsonyi töltött káposztával.

A téli szezonban sokak bevásárló listájára felkerül a banán, amelyet a többség az íze miatt szeret. Ugyanakkor azért is érdemes fogyasztani, mert nagyon egészséges: elsőrangú kálium- és B6-vitamin-forrás. Előbbi segíthet csökkenteni a stresszt és szorongást, utóbbi pedig a sejtképződéshez, illetve a sejtek megerősítéséhez is hozzájárul.

A körtét rosttartalma miatt érdemes beiktatni az étrendünkbe: segíti az emésztést, hozzájárulhat a koleszterinszint csökkentéséhez, illetve a pluszkilók leadásához is, ami az ünnepek után kifejezetten hasznos lehet.

A datolyaszilvát korántsem csak télen láthatjuk a boltok polcain, de a leghidegebb évszakban érdemes lehet többet fogyasztani ebből a gyümölcsből. Segíthet szívünk egészségének megőrzésében, emésztőrendszerünk helyes működésének fenntartásában, és még látásunknak is jót tesz.

Kívül szőrös, belül finom: a kivi C-, E-, K-vitaminban és káliumban gazdag, ízletes téli csemege, amelynek ráadásul a kalóriatartalma is alacsony, hiszen 100 grammjában csak 49 kalória található. Aki önmagában túl savanyúnak találja, annak érdemes várni néhány napot, hogy megérjen, vagy inkább gyümölcssalátába dobni belőle néhány szeletet.

A C- és A-vitaminban gazdag grapefruitot és narancsot is érdemes rendszeresen fogyasztani, mert ezek az immunrendszer mellett látásunk és bőrünk egészségének is jót tesznek. Ha pedig magas antioxidáns tartalmú gyümölcsökre vágyunk, az alma, az áfonya és a gránátalma is remek választás lehet.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek