395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Lavrov: „A német titkosszolgálat segítette Navalnijt”

10perc.hu
2021. 02. 08.

Az orosz külügyminiszter szerint a jelenleg börtönben lévő orosz ellenzéki politikust a német titkosszolgálatok segítették a gelendzsiki palotáról szóló film elkészítésében.

Sejteni lehetett, hogy nem fog egyhamar elülni annak a videónak az utóélete a nemzetközi politikában, melyet az Alekszej Navalnij alapította Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány (FBK) januárban mutatott be, és amely szerint Putyin egy 100 milliárd rubel értékű titkos uradalmat építtetett fel magának a Fekete-tenger partján. A filmet rengetegen letöltötték, a YouTube számlálója jelenleg több mint 110,5 millió megtekintést mutatott.

A Kreml a történetet valótlannak minősítette, majd egy orosz újságíró által készített filmmel – melyben a palotán belüli építkezésekkel cáfolta Navalnij állításait a luxusról – a maga részéről megpróbálta lezárni a történteket. Ám most újabb fordulat állt be az ügyben, ugyanis Szergej Lavrov orosz külügyminiszter bejelentette, a német titkosszolgálatok valószínűleg segíthettek Navalnijnak az általa Vlagyimir Putyin tulajdonának mondott "gelendzsiki palotáról" szóló film felvételében. Az orosz diplomácia vezetője bejelentette, hogy az ügyben a moszkvai külügyminisztérium magyarázatért fordul Berlinhez.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek