395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Lángokban áll Harkiv és Kijev! Brutális rakétatámadással megkezdődött az orosz offenzíva Ukrajnában

10perc.hu
2023. 02. 10.

Megindult a korábban már megjósolt orosz roham a részben megszállt Donyeck és Luhanszk megye fölötti teljes ellenőrzés megszerzése érdekében.

Már hónapok óta várható volt, hogy Moszkva megindítja a nagyszabású offenziváját, azonban egyes szakértők az ostromot csak tavasz elejére várták a téli időjárás miatt. Egy ukrán tisztviselő nemrégiben arra figyelmeztetett, hogy tíz napon belül megindulhat az oroszok nagy, átfogó offenzivája, ami most be is igazolódott.

„Egész Ukrajnában megszólaltak a szirénák, miután az oroszok brutális rakétatámadásba lendültek. Robbanások hallatszottak Harkivban, Dnyipropetrovszkban, Zaporizzsjában, majd később Kijevben is. Az orosz légicsapások elsősorban az energetikai infrastruktúrát érték” – adta hírül az ATV Híradó.

Az Index is úgy tudja Ukrajnában fokozódtak a harcok. Kijev szerint az orosz erők offenzívába kezdtek a részben megszállt Donyeck és Luhanszk megye fölötti teljes ellenőrzés megszerzése érdekében. „Oroszország nagyszabású offenzívát indított Kelet-Ukrajnában, és megpróbálja áttörni a Kreminna városánál lévő védelmet" – közölte a luhanszki régió kormányzója.



Szerhij Hajdaj az ukrán televíziónak elmondta, hogy az orosz csapatok támadásba lendültek, és megpróbálnak nyugat felé előrenyomulni a havas és erdős téli tájon. Az ukrán ellenőrzés alatt álló, délkelet-ukrajnai Zaporizzsje városát egy órán belül legalább tizenhét rakétatámadás érte. Anatolij Kurtyev polgármester szerint az ukrajnai háború kezdete óta nem volt példa hasonlóan intenzív támadásra a térségben.

Harkiv megyében az oroszok legalább tíz csapást mértek a létfontosságú infrastruktúrára a régióban. Dnyipropetrovszk megye kormányzója szerint az ukrán légvédelem minden berepülő ellenséges drónt megsemmisített. Krivij Rih városában egy rakéta eltalált egy energiatermelő létesítményt, az épületben komoly károk keletkeztek.

Főkép forrása:
Twitter/NEXTA

További cikkek