393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Kutyákkal üldözik Kínában a megszökött nagymacskákat

10perc.hu
2021. 05. 10.

A szafari park arra hivatkozik, azért hallgatott az esetről, mert nem akartak pánikot kelteni a lakosság körében.

Három leopárd szökött meg egy a kelet-kínai Hangzhou város közelében fekvő szafari parkból a múlt hét folyamán. A város egyes lakói először pénteken számoltak be arról, hogy a szabadban bóklászó leopárdra lettek figyelmesek. A történetet pillanatok alatt felkapta az internet népe: webes felületeken számos képet és egy videót is tömegesen osztottak meg a felhasználók a foltos macskákról, akik a környékbeli teaültetvényeken tűntek fel.

A szafari park csak a történet internetes berobbanását követően ismerte el a nagymacskák szökését. Késleltetve kiadott hivatalos nyilatkozatukban arra hivatkoztak, nem akartak pánikot kelteni a lakosság körében. Helyi hivatalnokok hétfőn bejelentették, hogy öt személyt vettek őrizetbe az esettel összefüggésben, köztük a szafari park általános menedzserét. A rendőrség hivatalos vizsgálatot indított az ügy feltárása céljából.


A körnék lakói egy videót tömegesen osztottak meg a foltos macskákról, akik a környékbeli teaültetvényeken tűntek fel     Fotó: freepik.com


A The Guardian szerint egy kutatócsoport az egyik leopárd sarkában van, miután neki tulajdonított mancsnyomokra bukkantak vasárnap folyamán. Kutyákkal és motoros ejtőernyő bevetésével folyik a hajsza a szökött nagymacska után.

Komoly kritikával szembesült a szafari park egy másik, időközben elfogott példány kapcsán: egy videófelvétel bemutatta, amint egy kutyafalka a földre szorítja a becserkészett állatot, majd többször a nyakába harapnak. A kétségbeesett leopárd karmaival próbált védekezni a túlerőben lévő ebekkel szemben. Az állatkert később képeket tett közzé a ketrecébe visszavitt leopárdról, ám a képek hitelességét sokan megkérdőjelezik. A hangzhou-i parkot ideiglenesen bezárták – jelentette az AFP hírügynökség.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek