EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Korrupció vagy tisztogatás? Házkutatást tartottak több ukrán üzletembernél és politikusnál

Nagyvilág
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Kárpátinfó

A házkutatásokról szóló hírt az ukrán elnök pártájának, a Nép Szolgájának frakcióvezetője, David Arahámija később megerősítette.

Valami zajlik az ukrán belpolitikában. Előbb jelentős kormányátalakítást hajtott végre Volodimir Zelenszkij, majd most házkutatást tartott az Ukrán Biztonsági Szolgálat szerdán több ukrán politikus és üzletember otthonában, valamint az adóhivatalban.

Az ukrán kormánypárt, a Nép Szolgájának frakcióvezetője, David Arahámija megerősítette a házkutatásokról szóló hírt. A politikus megígérte, hogy az ország az Oroszországgal vívott háború alatt megváltozik, hozzátette, hogy az Ukrán Adóhivatal vezetőségét is meneszteni fogják a vámhivatal vezetőségét.

Arszen Avakov volt belügyminiszter saját maga számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportálnak az otthonában egy helikoptervásárlási üzlet miatt tartott házkutatásról. Az Ukrajinszka Pravda és az RBK ukrán televízió honlapja biztonsági vezetőktől úgy értesült, hogy házkutatás folyt Ihor Kolomojszkij milliárdos, volt Dnyipropetrivszk megyei állami közigazgatási vezetőnél is.