EUR: 380,60 Ft
USD: 351,33 Ft
CHF: 381,92 Ft
GBP: 433,01 Ft
RON: 76,92 Ft
RSD: 3,24 Ft

Mai névnap:

Kirúgta Stögert a Fradi!

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: fradi.hu

A zöld-fehérekhez nyáron érkező osztrák edző a Debrecentől elszenvedett vereség után távozik a zöld-fehérektől.

Ahogy azt sejteni lehetett, a Ferencváros vezetése nem ment el szó nélkül a labdarúgócsapat őszi szereplése, főleg a hazai bajnokságban bemutatott botladozások mellett. Miután a csapat kiesett az Európa-liga csoportküzdelmét követően a nemzetközi kupaporondról – egy győzelem mellett öt vereséget szenvedtek el –, a hazai bajnokságban egyre többször botlottak, és az elmúlt hétvégi, Debrecen elleni vereséggel még a hazai bajnokságban is elveszítették az elsőségüket.

A fradi.hu nyilvánosságra hozta, hogy azonnali hatállyal kirúgták a nyáron Szerhij Rebrov helyére érkező Peter Stögert, aki információink szerint képtelen volt rendet tartani az öltözőben a játékosok között. Nem véletlenül nyilatkozta éppen a debreceniektől elszenvedett vereséget követően, hogy csalódott, mert nem az első bajnoki volt idén, amikor nem a megfelelő mentalitással léptek pályára egyes játékosok.

„Nem tudom mi az oka annak, hogy egyesektől a kisebbnek tartott csapatok ellen nem először láttam motiválatlan játékot. A futballban mindenkit tisztelni kell, egy profi játékos nem engedheti meg magának, hogy egyes találkozókon így lépjen pályára. Az eddigi csapataimnál ezt a hozzáállást nem tapasztaltam” – állította Stöger a vasárnapi találkozót követő sajtótájékoztatón.


A zöld-fehérekhez nyáron érkező osztrák edző a Debrecentől elszenvedett vereség után távozik a zöld-fehérektől    Fotó: fradi.hu


Noha akkor úgy nyilatkozott, a bajnoki szünet alatt lehetőség lesz arra, hogy rendet tegyen a fejekben, és ha valaki nem hajlandó beállni a sorba, nem akar változtatni a hozzáállásán, akkor nem kerül majd be a keretbe – nos, erre már nem kap az osztrák edző lehetőséget a Fradinál. Sőt, Peter Stöger már a mai, fél kettőkor tartandó edzést sem vezényelte le már a Fradi játékosainak.

A hétvégi fordulóban a csapatot az eddigi segítő edző, Máté Csaba irányítja, valamint az edzéseket is ő tartja az új vezetőedző kinevezéséig. Az új vezetőedzőt az FTC igyekszik mielőbb megnevezni.