EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Kijev már a Krím felé fordult – Megkezdődött a Melitopolért zajló ukrán támadás

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
3 hónapja
Kiemelt kép: Twitter/Feher_Junior

Ha a stratégiailag létfontosságú Melitopol elesik, az oroszok teljes védelmi vonala összeomlik, és az ukrán erők közvetlen útvonalat nyernek a Krímbe.

Egyre nagyobb erővel lángolt fel az elmúlt napokban az orosz-ukrán háború. Az összecsapások ezúttal a „népszavazásokkal önként” Oroszországhoz csatlakozott négy megyében zajlanak, és lassan eljutottunk odáig, hogy a szembenállók már nem nézik, vajon civil életeket veszélyeztetnek-e a sorozatos tűzérségi támadásokkal.

Úgy tűnik, hogy az összecsapásokban a legfontosabb szerepet Melitopol játssza, ugyanis az ukránok támadást indítottak a városban állomásozó oroszok ellen – közölte a SkyNews. Az ország délkeleti részén fekvő Melitopolt még tavasszal sikerült elfoglalni az orosz csapatoknak.

A helyi oroszbarát hatóságok információi szerint, a szombat esti rakétatámadásban két ember meghalt, tízen pedig megsebesültek. A Telex megírta, hogy az ukrán elnök tanácsadója, Olekszij Arestovics szerint Melitopol kulcsfontosságú az orosz haderőnek.


Melitopolt még tavasszal sikerült elfoglalni az orosz csapatoknak     Fotó: Twitter/Egypt Independent


Ugyanis ezen a városon keresztül fut minden logisztika, ami összeköti az orosz csapatokat Herszontól egészen Mariupolig.

„Ha Melitopol elesik, az oroszok teljes védelmi vonala egészen Herszonig összeomlik. Az ukrán erők közvetlen útvonalat nyernek a Krímbe” – mondta Arestovics.