394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Ki a korruptabb – elindult a szócsata

10perc.hu
2023. 01. 31.

A Transparency International éves korrupciós jelentése szerint míg Magyarország 2021-ben még a második legkorruptabb állam volt az EU-ban, addig idén sikerült a legrosszabb helyen végeznie.

Újabb Európa-bajnoki címet szerzett Magyarország, ám ahogy az infláció mértékével kapcsolatban, úgy ezzel a mostanival sem fog dicsekedni sehol. Ugyanis a Transparency International éves korrupciós jelentése szerint Magyarország az EU legkorruptabb országa.

A nemzetközi szervezet 180 országot és területet rangsorol egy 0-tól 100-ig terjedő korrupciós skálán, a 100 jelöli a legkisebb, a 0 pedig a legnagyobb mértékű korrupciót. A friss lista szerint Magyarország megdöntötte a 2021-ben felállított negatív rekordját, akkor 43 pontot ért el a már említett skálán, most azonban csak 42-t.

Ezzel a ponttal a világranglista 77. helyén áll az ország, hét másig országgal egyetemben: Burkina Faso, Kuvait, a Salamon-szigetek, Kelet-Timor, Trinidad és Tobago, valamint Vietnám. Az Európai Unió tagországait tekintve azonban lesújtó az eredmény, ugyanis idén már a legrosszabb korrupciós helyzettel rendelkező EU-tagország lett Magyarország – írta az ATV.


A Transparency International éves korrupciós jelentése szerint Magyarország az EU legkorruptabb országa     Fotó: Freepik


Természetesen a kormány reagált erre az eredményre, miután a Telex megkereste a Miniszterelnökség sajtóosztályát, hogy mi a miniszterelnök véleménye a szervezet által összeállított világrangsorról és Magyarország helyezéséről.

„Érdekes, hogy a Transparency International sem a brüsszeli bürokráciát, sem az Európai Parlamentet nem vizsgálta, ők lemaradtak a listáról. A Transparency International ahhoz a Soros-hálózathoz tartozó szervezet, amely a dollárbaloldal korrupciós botrányában és a brüsszeli korrupciós botrányban is nyakig benne van. Ez a hálózat pénzeli a hazai és a nemzetközi baloldal kampányát és szolgálja azt minden hazug jelentésével” - olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ válaszában.

Főkép forrása:
Pixabay
Címkék:
#korrupció

További cikkek