395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kézi-vb: sima magyar siker, ami végül semmit sem ér

10perc.hu
2021. 12. 10.

A magyar női kézilabda-válogatott 30-22-re legyőzte Kongót a spanyolországi világbajnokság középdöntőjének második fordulójában, de mivel a németek 37-28-ra kiütötték a dél-koreaiakat, végleg eldőlt, Golovin Vlagyimir csapata nem juthat a negyeddöntőbe.

Fura érzés lehet úgy játszani egy világbajnokságon, hogy pár perccel korábban véget ért találkozón eldőlt, hogy nincs tovább, a magyar válogatott számára már csak egy mérkőzés van hátra. Ugyanis a minimális matematikai esélyt is semmissé tette az, hogy a németek kilenc góllal, 37-28-ra legyőzte Dél-Koreát.

Innen már csak két dologra figyelhetett oda a magyar válogatott: meglegyen a 10. világbajnokságon aratott győzelem, valamint legalább érjünk oda a csoport 3. helyére, amihez vasárnap Dél-Koreát kell legyőzni. Azaz innen nézve igenis volt, van tétje a még hátralévő meccseknek.

A combsérüléssel küzdő Klujber Katrint ezúttal már a meccskeretbe sem nevezte a szövetségi kapitány, mellette Szabó Laura volt a másik kimaradó. A dánok elleni hatalmas vereség után Kongó talán a legkellemesebb ellenfél volt, a magyarok számára, és a válogatott ugyan hullámzó teljesítménnyel, de végül fölényesen, 30-22-re győzött.

A mezőny legeredményesebb játékosa Planéta Szimonetta volt nyolc góllal, Lukács Viktória hetet lőtt. Utóbbit a meccs legjobbjának választották. A kapusok közül az első félidőben Szikora Melinda 14 lövésből hatot védett, Szemerey Zsófia a második felvonásban 15-ből kettőt.



A meccs után Golovin Vlagyimir elmondta: tudták, hogy jobbak ellenfelüknél, játékosai az első félidő első felében komolyan is vették a meccset, működött a védekezés, úgy pedig nagyon könnyű gólokat lőni. Utána azonban szerinte egy kicsit belefásultak a mérkőzésbe és a második félidőben már nem pazaroltak sok energiát, mert készülnek a következő találkozóra.

„A játékosok még mindig meg vannak fogva, nem igazán látok rajtuk örömöt ettől a győzelemtől, pedig minden sikert meg kell becsülni. Akik eddig kevesebbet játszottak, most némileg bizonytalanabbak voltak" - nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Jöhetnek vasárnap 18 órától a dél-koreaiak, és a mérkőzés győztese szerzi meg a csoportban – az egyébként semmire sem jó – harmadik helyet.

Középdöntő, 2. forduló, III. csoport

Magyarország–Kongói Köztársaság 30–22 (16–8)

Granollers, 200 néző. Jv.: A. Covalciuc, I. Covalciuc (moldávok)

Magyarország: Szikora – Lukács 7, Háfra 1, Vámos 4, Bordás, Szöllősi-Zácsik, Márton 3, cserék: Szemerey (kapus), Planéta 8 (5), Fodor 1, Tóth 1, Tóvizi 1, Kácsor 4, Kovács, Albek.

Kongói Köztársaság: Bazakene – Jappont, Obangue 1, Ngombele 7, Okabande 1, Mouyamba, Ntondele 1, cserék: Kodia (kapus), Hendo 1, Yimga 6 (1), Saraiva 3, Rutil 1, Divoko 1.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek