395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kézi-vb: Mikler Roland szerint az olimpia mindenkit motivál

10perc.hu
2023. 01. 15.

A magyar férfi kézilabda-válogatott kapusa október közepétől térdfájdalmak miatt hat hétig nem léphetett pályára, ám a világbajnokságon pazarul teljesít.

Azt mindig is tudtuk, hogy Mikler Roland a világ egyik legjobb kapusa, ám azt kevesen sejtették, hogy egy komoly, hathetes kihagyást eredményező térdsérülés után ilyen teljesítményre lesz képes az olimpiai kvalifikációs kézilabda-világbajnokságon. Pedig a vb előtt ő maga volt a legelégedetlenebb a saját formájával.

„Az nem úgy van, hogy az ember hat hét után visszaáll a kapuba, és jó formában véd, hiszen akkoriban még nem volt százszázalékos a térdem. Most viszont már ki tudom zárni, hogy sérült voltam" – közölte Mikler.

Oly annyira nem kell a térdére figyelnie, hogy a szombat esti, Izland ellen elért 30-28-as, csodaszámba menő győzelem egyik fő letéteményese éppen a kapus volt. Az utolsó hat percben egyszerűen lehúzta a rolót, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy 25-28-ról egy öt nullás rohammal legyőzze az izlandiakat, és a csoportjából már két meccs után továbbjusson a középdöntőbe.

„Olyan falat húztak elém, hogy az izlandiak a középső területekről nem látták a kaput, nem tudtak lőni. Nem veszítettük el a hitünket, szerintem az a legfontosabb, hogy a csapat hisz magába, hisz egymásba, a taktikában és az edzőben. Ehhez jöttek a végén a jó teljesítmények és az extrák" - nyilatkozta a szombati meccs után a Szeged kapusa.



A világbajnokság előtt leszögezte, nagyon reméli, hogy másik arcát fogja mutatni a csapat, mint tavaly januárban, a minden idők legrosszabb magyar szereplését hozó, félig hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Most viszont extra motivációnak ott az olimpiára való kijutás lehetősége.

„Nem sokan vannak itt, akik megjárták az olimpiát 2012-ben, ahol végül a negyedikek lettünk. De ha bárki megkérdezi, milyen érzés volt, akkor nagyon boldogan tudunk róla mesélni. Ennek komoly motivációnak kell lennie mindenki számára, azoknak is, akik még nem jártak olimpián. Ahhoz, hogy a legjobb hét között legyünk, ami az olimpiai selejtezőn való részvételt jelenheti a számunkra, rettentően jó teljesítményt kell nyújtanunk" - vélekedett a kapus.

A magyarok csütörtökön 35-27-re nyertek a Koreai Köztársaság ellen, tegnap 30-28-ra verték Izlandot, míg hétfőn 20.30-tól Portugália ellen zárják a csoportkört. Amennyiben győznek, akkor négy ponttal érkeznek a göteborgi középdöntőben, ahol az Európa-bajnok Svédországgal, valamint Brazíliával és a Zöld-foki Köztársasággal találkoznak.

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek