389.05 Ft

361.37 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Kétharmados többségben az euró! A magyarok 67 százaléka a közös fizetőeszköz bevezetését pártolja!

10perc.hu
2022. 09. 19.
Kétharmados többségben az euró! A magyarok 67 százaléka a közös fizetőeszköz bevezetését pártolja!

Fél év alatt 6 százalékponttal nőtt az egységes fizetőeszköz támogatottsága Magyarországon, ami történelmi arány, ugyanis az EU 27 tagállama körében átlagosan 3 százalékponttal nőtt a támogatók aránya.

Ahogy változik az euró árfolyama Magyarországon, vele egyenes arányban nő a bevezetésének támogatása. Az Eurobarométer felméréséből ugyanis kiderült, míg februárban a magyar lakosság 61 százaléka támogatta az egységes fizetőeszköz bevezetését az Európai Unióban, júliusban már 67 százalék.

A magyarnarancs.hu által nyilvánosságra hozott adatok alapján ez a hat százalékpontos növekedés történelmi arány, ugyanis az EU 27 tagállama körében átlagosan 3 százalékponttal nőtt az egységes valutát támogatók aránya.

Hogy ezt minek köszönhetjük? Nos amíg az uniós tagállamok esetében az infláció és a jelentős gazdasági krízis miatti félelem végzett az első helyen az okok között, addig a magyaroknál az infláció került az első helyre, a második helyen pedig az energia- vagy az áruellátással kapcsolatos problémák.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek