392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Két embernél lőfegyvert láttak egy grazi bevásárlóközpontban

10perc.hu
2023. 03. 15.
Két embernél lőfegyvert láttak egy grazi bevásárlóközpontban

Szerda délután rendőrök és kommandósok vonultak ki egy grazi bevásárlóközponthoz, amit ki is űrítettek.

Egy járókelő bejelentése miatt rendőrök és kommandósok vonultak ki egy grazi bevásárlóközponthoz. A Kronen Zeitung szerint Grazban a Murpark nevű bevásárlóközpontból jelentette a rendőröknek egy 18 éves nő, hogy két embernél lőfegyvert látott.

A rendőrség, és a COBRA különleges műveleti egysége közel 60 emberrel, valamint 20 autóval szállt ki a helyszínre, ahol elrendelték az épület kiürítését.



A Kronen Zeitung egyik olvasója szerint mindez teljes káoszt idézett elő, voltak, akik azt kiabálták, hogy ki kell menekülni az épületből. A rendőrök és a kommandósok ezután átvizsgálták a bevásárlóközpontot, de nem akadtak sem a fegyverek, sem a két gyanúsított nyomára.

A rendőrség egy óra elteltével közölte, hogy vissza lehet térni a bevásárlóközpontba. A helyi rendőrkapitányság szóvivője az eset után azt nyilatkozta: „a mostani időkben” fokozott figyelmet fordítanak a hasonló bejelentésekre.

A mai nap Bécsben sem volt nyugodt, miután a rendőrség - elővigyázatossági intézkedésből - megerősített rendőri jelenlétet rendelt el a bécsi templomok elleni támadások közvetlen veszélyének gyanúja miatt.

Főkép forrása:
Murpark Facebook oldala

További cikkek