EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Két embernél lőfegyvert láttak egy grazi bevásárlóközpontban

Nagyvilág
10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: Murpark Facebook oldala

Szerda délután rendőrök és kommandósok vonultak ki egy grazi bevásárlóközponthoz, amit ki is űrítettek.

Egy járókelő bejelentése miatt rendőrök és kommandósok vonultak ki egy grazi bevásárlóközponthoz. A Kronen Zeitung szerint Grazban a Murpark nevű bevásárlóközpontból jelentette a rendőröknek egy 18 éves nő, hogy két embernél lőfegyvert látott.

A rendőrség, és a COBRA különleges műveleti egysége közel 60 emberrel, valamint 20 autóval szállt ki a helyszínre, ahol elrendelték az épület kiürítését.A Kronen Zeitung egyik olvasója szerint mindez teljes káoszt idézett elő, voltak, akik azt kiabálták, hogy ki kell menekülni az épületből. A rendőrök és a kommandósok ezután átvizsgálták a bevásárlóközpontot, de nem akadtak sem a fegyverek, sem a két gyanúsított nyomára.

A rendőrség egy óra elteltével közölte, hogy vissza lehet térni a bevásárlóközpontba. A helyi rendőrkapitányság szóvivője az eset után azt nyilatkozta: „a mostani időkben” fokozott figyelmet fordítanak a hasonló bejelentésekre.

A mai nap Bécsben sem volt nyugodt, miután a rendőrség - elővigyázatossági intézkedésből - megerősített rendőri jelenlétet rendelt el a bécsi templomok elleni támadások közvetlen veszélyének gyanúja miatt.