395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Kerüld a Balatont! Ha most jégre lépsz, akár 150 ezer forintra is megbüntethetnek

10perc.hu
2023. 02. 09.

A tó parti sávjának egyes részein és a kikötőkben kialakult jég 3-7 centiméter vastagságú, bizonytalan szerkezetű, így alkalmatlan a közlekedésre és a sportolásra.

Noha azt érezzük, hogy farkasordító hideg van, mindez több esetben is megtévesztő lehet. Ez a helyzet most a Balatonnál is, ugyanis látszatra befagyott a magyar tenger a partok mellett, ám a rendőrség felhívása szerint életveszélyes a jegén tartózkodni – írta a police.hu.

A tó parti sávjának egyes részein és a kikötőkben kialakult jég 3-7 centiméter vastagságú, bizonytalan szerkezetű, így alkalmatlan a közlekedésre és a sportolásra. Nem várható, hogy a Balaton befagy a következő napokban, sőt olvadás kezdődhet szombattól, amely az erős szél hatására el is tüntetheti a jeget a parti sávból.

Szabad vizek jegére csak akkor szabad lépni, ha az kellő szilárdságú, nem olvad, nem mozog. Gyakorlati tapasztalatok alapján az állóvizek jege akkor tekinthető kellő szilárdságúnak, ha vastagsága eléri vagy meghaladja a 10 centimétert. A rendőrök fokozottan ellenőrzik a jégen tartózkodás szabályainak betartását. A szabályszegőket 5 ezertől 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal vagy szabálysértési eljárás indítása mellett akár 150 ezer forint pénzbírsággal is sújthatják.

Főkép forrása:
police.hu
Címkék:
#Balaton

További cikkek