EUR: 391,74 Ft
USD: 364,51 Ft
CHF: 393,21 Ft
GBP: 446,63 Ft
RON: 79,57 Ft
RSD: 3,34 Ft

Mai névnap:

A karácsony elmaradhatatlan kelléke a szaloncukor

Otthon
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

A trend azonban kezd megváltozni, mára a szaloncukrok beszerzésénél az árak helyett az ízek, a csomagolás és az összetétel, ami döntő lehet a vásárlásnál.

Nincs olyan otthon karácsonykor, amiben ne találnánk meg az ünnep egyik fő édességét, a szaloncukrot. Az idő múlásával egyre több fajta közül választhatunk, és a hellovidek.hu megnézte, vajon ma Magyarországon mi a kedvenc íz.

Úgy tűnik, hogy amikor idén feldíszíti mindenki a saját karácsonyfáját, akkor a szaloncukrok széles választékával lehet majd találkozni. Természetesen továbbra is népszerűek – elsősorban a kedvező áruk miatt – a lédig, első áras termékek. Ugyanakkor a sok otthonban elsőszámú kedvencnek számító marcipános és zselés szaloncukrok mellett 2020-ban vélhetően már vegán, paleo, up-date, minden mentes, krémmel töltött, retro, "kézműves" fajták is ott lógnak majd a fán.


Az idő múlásával egyre több fajta közül választhatunk      Fotó: wikipedia


A vásárlási szokásokról a szakemberek elmondták, hogy a vevői igények korlátlanok, és manapság a bolti ár 1.000-10.000 ft/kg között szór. Noha az emberek szeretik maguk is összeválogatni a saját ízlésüknek megfelelő fajtákat, azért ajándékba még mindig a díszdobozos termékeket veszik. Vannak, akik a szaloncukor külső megjelenése alapján választanak piros vagy arany színű csomagolást, ám a többség azonban a minőséget tartja szem előtt.