393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Jutott az év végére is… Újabb korábban Putyin-közeli orosz vezető tisztviselő halt meg tisztázatlan körülmények között

10perc.hu
2022. 12. 31.
Jutott az év végére is… Újabb korábban Putyin-közeli orosz vezető tisztviselő halt meg tisztázatlan körülmények között

Egy Telegram-csatorna szerint Vlagyimir Neszterov egészségesnek tűnt néhány napja, igaz, korrupciós vádakkal kellett volna szembenéznie.

Meghalt Vlagyimir Putyin korábbi űrtechnikai vezére, a 74 éves Vlagyimir Neszterov, aki korrupciós vádakkal állt volna bíróság elé. A hírről eredetileg az orosz állami hírügynökség számolt be, ám azt nem közölték, hogyan lelte a halálát a férfi.

Neszterov 2012-ben mondott le az ország vezető rakétatervezői posztjáról, miután két műhold is felrobbant a kilövésük során. Ennek ellenére a részlegnél maradhatott egy másik vezető állásban. Végül 2014-ben hagyta el az ügynökséget, amikor csalással vádolták meg.



Egy Telegram-csatorna szerint a szerdán elhunyt Neszterov az előző nap még egészségesnek nézett ki. Ő a negyedik, korábban magas beosztásban dolgozó orosz tisztviselő, aki a héten vesztette halálát. Az rtl.hu megírta, hogy a jelenleg élő összes, szám szerint 83 orosz milliárdos Putyin köreihez tartozik.

Hatalomra jutása után nem sokkal az elnök találkozót tartott a Kremlben az ország legbefolyásosabb embereivel, és alkut kötött velük: megígérte a számtalan kétes hátterű, maffiakapcsolatokkal is rendelkező vagyonos üzletembernek, hogy soha nem fog nyomozni azzal kapcsolatban, honnan szerezték a vagyonukat az 1990-ben kezdődött privatizáció zavaros időszakában.


Furcsa baleset érte Anatolij Jelizarov tábornokot - egy jégcsap zuhant rá     Fotó: theins.ru


Ez volt a felállás az elmúlt két évtizedben. A következő találkozóra pedig csodák csodájára éppen 2022. február 24-én került sor, az invázió első napján. Az ország vagyonosai ugyanúgy összegyűltek a Kremlben, ahol Putyin ismét közölte velük: hűséget vár el. Majd elkezdődtek a véletlen halálesetek, egyes lapértesülések szerint Neszterov a 24. volt a sorban.

Könnyen előfordulhat, hogy ez a szám rövidesen emelkedni fog, ugyanis a theins.ru portál híre szerint furcsa baleset érte Anatolij Jelizarov tábornokot, az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának operatív vezetőjét. Miközben ebédszünetét tartotta és az utcán sétált, rázuhant egy hatalmas jégcsap. Jelizarov súlyos fejsérülésekkel került kórházba.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek